Zestigste praktisch Schoolverkeersexamen

7 juni 2022 om 10:17 Verkeer en vervoer

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen donderdag 2 juni heeft de afdeling Merwedestreek van Veilig Verkeer Nederland voor de 60ste maal het praktisch Schoolverkeersexamen voor groep 7 van leerlingen van de basisscholen van het dorp georganiseerd. Vanaf 1956 heeft men dit met enkele onderbrekingen jaarlijks kunnen continueren.De laatste onderbreking was in 2020 vanwege de Corona pandemie.

De weersomstandigheden waren dit jaar ideaal voor 198 deelnemende leerlingen. Tijdens de voormiddag legden de leerlingen uit Neder-Hardinxveld het parcours af. Na de middag waren de leerlingen uit Boven-Hardinxveld aan de beurt. In beide gevallen kritisch bekeken door 10 vrijwilligers. In totaal waren 14 vrijwilligers bij het examen betrokken.

Slechts 1 leerling werd negatief beoordeeld. Hij krijgt volgend jaar een herkansing. 197 leerlingen konden dus verheugd hun diploma in ontvangst nemen. Dit resultaat is echter ook een geweldig compliment voor de leerkrachten van de basisscholen die hun leerlingen zo goed hebben voorbereid.

De bestuurders van Veilig Verkeer Nederland spreken echter de wens uit dat de leerlingen ook in hun vrije tijd dit goede gedrag tijdens het rijden op de fiets zullen continueren.

advertentie
advertentie