De officiële handeling werd verricht door de kopers van bouwnummer 5 en wethouder Arjan Meerkerk.
De officiële handeling werd verricht door de kopers van bouwnummer 5 en wethouder Arjan Meerkerk. Alex Willemsen

Officieel startmoment bouwplaats De Rokerij

Wonen

BOVEN-HARDINXVELD Blokland Bouwpartners heeft donderdag 15 september een officieel startmoment op de bouwplaats van het nieuwbouwproject ‘De Rokerij’ gehouden. Meer dan honderd kopers en genodigden waren aanwezig om dit feestelijke moment met elkaar te vieren.

‘De Rokerij’ dankt haar naam aan de zalmrokerij die ooit op deze plaats gevestigd was, al kennen de meeste mensen deze plek als de voormalige scheepswerf Swets. In de komende maanden verrijzen op deze markante plek 32 appartementen en 25 woningen. ,,Toen we enkele jaren geleden met de eerste bouwplannen voor deze locatie naar buiten kwamen, was er direct veel belangstelling voor”, aldus directeur Arie Blokland. ,,Het enthousiasme voor dit plan zien we ook nu nog bij onze kopers terug en dat is te merken aan de opkomst van vandaag, want vrijwel alle kopers zijn hier aanwezig.”

De genodigden werden op de bouwplaats ontvangen in de feestelijk versierde parkeergarage waar ze in de watten werden gelegd door de aanwezige catering. Na een inleidende humoristische speech van middagvoorzitter Johan Cahuzak, was het de beurt aan de sprekers wethouder Trudy Baggerman, architect Annemieke van Es en ontwikkelaar Gerard Kentie van Blokland Bouwpartners. Zij stonden stil bij de totstandkoming van dit bijzondere project, waar een stukje industriegebied plaatsmaakt voor woningen en appartementen.

Na de speeches werd er een percussie-act opgevoerd door drie percussionisten in bouwvakkers outfit en aan het einde van de act mochten de sprekers ook nog even meedoen. 

Daarna volgden de genodigden de percussionisten naar de bouwplaats voor de officiële handeling: het leggen van een vloerplaat van de woning met bouwnummer 5. Deze handeling werd verricht door de kopers van deze woning en wethouder Arjan Meerkerk, geholpen door enkele medewerkers van Blokland bouwpartners. Na de ze handeling konden de kopers een kijkje nemen op het parkeerdek van het middelste appartementengebouw en werden de feestelijkheden in de parkeergarage voortgezet.

Afbeelding
Afbeelding
De officiële handeling werd verricht door de kopers van bouwnummer 5 en wethouder Arjan Meerkerk
advertentie
advertentie