Een klikgebit is een kunstgebit die met drukkertjes of een rails vast wordt ‘geklikt’.
Een klikgebit is een kunstgebit die met drukkertjes of een rails vast wordt ‘geklikt’. De Gebitskliniek
advertorial

Klikgebit bij De Gebitskliniek

23 september 2020 om 16:00 Zakelijk

SLIEDRECHT Zit uw huidige prothese niet goed of wordt het erg oud? Het klikgebit kan een uitkomst zijn. De combinatie van kunstgebit met implantaten roept vaak veel vragen op. De Gebitskliniek geeft een kijkje in de keuken van deze vorm van mondzorg.

,,Veel mensen ervaren problemen met hun prothese”, vertelt Britt Hageraats, eigenaar van De Gebitskliniek. ,,Het kunstgebit is oud, past niet goed of ligt los in de mond. Het gezicht valt in door het slinken van het kaakbot. Ook kan de smaakervaring met een kunstgebit veranderen. Dan kan een klikgebit dé oplossing zijn.” Een klikgebit is een kunstgebit die met drukkertjes of een rails vast wordt ‘geklikt’. ,,De drukkertjes of rails zijn op een titanium implantaat bevestigd, een kunstwortel die in de kaak is bevestigd. Doordat het gebit echt vastzit en het gehemelte weer vrij is, geeft een klikgebit het comfort van een natuurlijk gebit. Het zit vast en men kan beter proeven, doordat de prothese geen verhemelteplaat heeft. Ook slinkt de kaak door aanwezigheid van de kunstwortels minder.”

Britt geeft aan dat men vaak denkt vaak dat het een dure behandeling is, maar een klikgebit kost bijna hetzelfde als een vervangend regulier kunstgebit. ,,In de meeste gevallen wordt de behandeling bijna volledig verzekerd vanuit de basiszorgverzekering. Tegen de pijn en de behandelingsduur ziet men ook vaak op. Gelukkig is de behandeling erg kort en volledig pijnloos. Voor een klikgebit worden er meestal 2 implantaten in de onderkaak geplaatst, dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Tijdens het ingroeien van het implantaat kan men het oude kunstgebit nog gewoon dragen, we passen dat tijdelijk aan.”

,,Voordat de implantaatbehandeling plaats vindt, komt men eerst voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek”, vervolgt Britt. ,,De implantoloog bespreekt de behandeling en er wordt een aanvraag gedaan naar de zorgverzekering. De Gebitskliniek werkt voor deze behandelingen samen met dokter Wils en dokter Blom, tandarts-implantologen met ruim 30 jaar ervaring. Tevens begeleiden ze jonge tandartsen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van implantologie. Cliënten zijn bij hen dus in goede handen.”

Naast de expertise op het gebied van gebitsprothesen is De Gebitskliniek gespecialiseerd in de reguliere mondzorg, gebitsrenovaties, cosmetische tandheelkunde en orthodontie. Voor iedereen die zorgeloos wil eten, praten en lachen.

De Gebitskliniek, Kerkbuurt 126, Sliedrecht, https://degebitskliniek.nl/klikgebit, 0184-636964.

advertentie
advertentie