Aart van der Padt (links) en Gerrit van der Padt (rechts) begonnen twintig jaar geleden met hun onderneming.
Aart van der Padt (links) en Gerrit van der Padt (rechts) begonnen twintig jaar geleden met hun onderneming. Van der Padt Deuren
Advertorial

Twintig jaar Van der Padt Deuren

30 september 2020 om 09:08 Zakelijk

H’VELD-G’DAM De broers Aart en Gerrit van der Padt begonnen 20 jaar geleden met hun onderneming aan de Binnendams in Hardinxveld. Nadat Aart al enige jaren als zzp’er aan het werk was in de deuren, is Gerrit hem komen versterken om zo het bedrijf door te laten groeien. Samen gingen ze door onder de naam Van der Padt Deuren en bouwden ze een gerenommeerd bedrijf op, dat het schopte tot Premium Partner van Hörmann.

door Neeltje van Triest

Gerrit, de jongste van de twee, vertelt met verve over de start van de onderneming. ,,Wij zijn begonnen met het repareren en onderhouden van bedrijfsdeuren. Het maakte niet uit wat. Overheaddeuren, branddeuren, roldeuren, snelloopdeuren, schuifdeuren, strokengordijnen en ga zo maar door.” Vanuit de klanten kwam er steeds meer vraag naar het vervangen en leveren van nieuwe deuren en zo groeide het bedrijf door. Aanvankelijk vooral in de industriële markt, maar later ook steeds meer in de particuliere markt. Inmiddels weten ook grote en kleine aannemers en VVE’s Van der Padt Deuren te vinden. Ook mag het bedrijf een aantal grote woningbouwverenigingen en vastgoedbeheerders tot hun klantenkring rekenen.

Hij schetst dat de oude ongeïsoleerde kanteldeuren steeds vaker vervangen worden door een geïsoleerde sectionaaldeur of geïsoleerde openslaande deuren. Een klusje waar het bedrijf zijn hand niet voor omdraait. Ook het aanbrengen van een elektrische aandrijving op bestaande deuren is een steeds vaker voorkomende vraag. Om een beeld te schetsen van de mogelijkheden heeft Van der Padt Deuren een aantal deuren in hun showroom staan. Hier kunnen klanten verschillende opties en uitvoeringen van de deuren bekijken.

Aart: ,,Met het merk Hörmann hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dit degelijke Duitse merk is marktleider als het gaat om deuren voor de woningbouw. Ook voor industriële toepassingen is Hörmann inmiddels een van de grootste leveranciers in Nederland. Er zijn momenteel achttien Premium Partners in Nederland. Wij zijn trots dat wij daar één van zijn. In de praktijk betekent dit dat we voor heel veel toepassingen een oplossing kunnen bieden, inclusief eventuele bouwtechnische aanpassingen.“

NIEUWE GENERATIE Op dit moment blikken de broers graag even terug, maar zijn ze ook bezig met de bedrijfsopvolging. Ze stomen de nieuwe generatie binnen het bedrijf klaar om het stokje over te nemen. Inmiddels zijn er tien mensen werkzaam binnen het bedrijf en zoeken ze -ondanks de moeilijke coronaperiode- uitbreiding van hun team monteurs. Technische mannen met een goede instelling en twee rechterhanden kunnen ze altijd gebruiken. Een specifieke vooropleiding is geen vereiste, want ze leiden de mensen zelf op in het bedrijf. Na twintig jaar ervaring weten de broers als geen ander wat vakmanschap is.

Van der Padt Deuren B.V., Binnendams 101 E, Hardinxveld-Giessendam.Telefoon 0184-621 715, www.vanderpadt.nl

advertentie
advertentie