Bert en Agnita.
Bert en Agnita. Privé
Advertorial

Nieuwe tijden voor Van Zuilen Mode aan de Arkelstraat in Gorinchem

Zakelijk

GORINCHEM Van Zuilen Mode aan de Arkelstraat in Gorinchem komt sterker uit de lockdown en gaat het onder het motto ‘Nieuwe tijden’ net een beetje anders doen. Zo is de modezaak voortaan op maandag alleen voor afspraken open en de koopavond wordt ingewisseld voor een extra koopzondag.

door Eline Lohman

De veranderingen bij Van Zuilen Mode zijn een gevolg van corona en de lockdown, vertelt eigenaar Bert van Zuilen, staand aan de gloednieuwe bar achterin de zaak waar een kopje koffie gedronken kan worden. ,,De afgelopen maanden waren best een uitdaging, maar we hebben niet stilgezeten. Begin januari dachten we dat de deuren nog wel even gesloten zouden blijven, dus hebben we de tijd genomen om de winkel te vernieuwen. De zaak is stevig onder handen genomen: de vloeren en wanden zijn gepolijst en geschilderd en we hebben geïnvesteerd in nieuwe, opvallende interieuritems. Zo hebben we 20 nieuwe etalagefiguren op de herenafdeling en daar is ook een nog grotere Jacob Cohën corner te vinden, met het grootste assortiment van de regio.”

ENQUÊTE Maar dat was nog niet alles, want het team van Van Zuilen Mode werd uitgedaagd om via een enquête te laten weten wat er nog beter zou kunnen in de modezaak. Bert: ,, Fijn dat we nu de rust hadden om anders te denken - niets was te gek. Uit die enquête kwam naar voren dat er nog meer service en beleving moest komen voor de klanten. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Een van de resultaten is dat we meer met private shopping gaan doen, want we merken dat klanten - en ook onze medewerkers - dit heel fijn vinden omdat medewerkers echt de tijd hebben voor klanten. We deden dit eerder al, maar nu gaan we op maandag dicht, om helemaal op afspraak te werken. Dat maakt de winkelbeleving net iets specialer. De rest van de week zijn klanten natuurlijk welkom om binnen te lopen. Mensen kunnen minimaal twee dagen van tevoren een afspraak maken voor de maandag daarop, zodat we iemand van ons team speciaal kunnen laten komen.”

KOOPAVOND ACHTERHAALD Een andere verandering is het laten vervallen van de koopavond. ,,Die koopavond is een beetje achterhaald in Nederland”, meent Bert. ,,Al sinds oktober hebben we noodgedwongen geen koopavond meer en die laten we nu helemaal vallen. In plaats daarvan komt er een extra koopzondag, dus we hebben twee koopzondagen per maand: de reguliere en de extra koopzondag.”

De toekomst ziet Bert rooskleurig tegemoet, ondanks de coronaperikelen. ,,Als we één ding geleerd hebben in deze periode, is dat internetverkoop belangrijk is, maar dat mensen toch wel heel graag naar een fysieke winkel toe komen. Dat bleek maar weer toen sinds half maart winkelen op afspraak mogelijk werd. Fysieke winkels blijven, is mijn voorspelling. Maar je moet er wel een beleving van maken! Wij menen dat we met deze ‘nieuwe tijden by Van Zuilen’ in deze veranderende tijd een juiste en strategische beslissing hebben genomen.” 

Zie www.vanzuilenmode.nl, waar binnenkort een vernieuwde webshop te vinden is, die nog sneller en beter navigeerbaar zal zijn en waarop nog mooiere foto’s te vinden zijn.

advertentie
advertentie