,,Naast een diner in het restaurant, bieden we ook koude- en warme buffetten, barbecues, high teas en brunches."
,,Naast een diner in het restaurant, bieden we ook koude- en warme buffetten, barbecues, high teas en brunches." Suzanne Heikoop; Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Advertorial

Restaurant Bellevue: Lekker eten bij schoon uitzicht

Zakelijk

SLIEDRECHT Schoon uitzicht. Bij de naamsbetekenis van het Sliedrechtse restaurant is niets teveel gezegd. De hoek van de Merwestraat en de Adriaan Volkersingel biedt een prachtig zicht op de Merwede. Familie Bakker runt de zaak nu 51 jaar met passie en trots. ,,We bieden een no nonsense aanbod op één van de mooiste locaties van Sliedrecht.”

,,Mijn ouders namen Restaurant Bellevue op 1 november 1970 over van de vorige eigenaar”, vertelt Ruben Bakker. ,,Vroeger wilde ik niet in de zaak, maar op de middelbare school viel het kwartje. Na mijn opleiding volgde in verschillende horecascholen en kwam ik uiteindelijk toch bij mijn ouders terecht. Sinds 1999 zat ik met hen in een V.O.F.  Ik werkte in de keuken en in 2002 kwam Tineke bij ons werken.” Tineke vervolgt lachend: ,,Ik had in een cafetaria gewerkt en kwam bij Bellevue terecht. Anderhalf jaar later hadden Ruben en ik verkering. We trouwden en in 2005 namen we samen het restaurant van Rubens ouders over. Onze kinderen van 11 en 13 zijn nu ook al actief in het bedrijf, ze helpen soms eens een uurtje mee, omdat ze het leuk vinden. Het zou leuk zijn als ze het restaurant in de toekomst over willen nemen.”

ONGEDWONGEN SFEER Het echtpaar noemt de sfeer en stijl van hun restaurant ‘no nonsense’. ,,We gaan voor de huiselijke, ongedwongen sfeer met een klassiek menu. We zijn van oudsher bekend om onze gebakken en gestoofde paling en sliptong. Bij alle gerechten serveren we lekkere groenten en aardappels. Alles wordt in huis gemaakt. Naast een diner, bieden we ook koude- en warme buffetten, barbecues, high teas en brunches. Met onze diverse, ruime zalen kunnen verschillende gezelschappen van de locatie gebruik maken. Bruiloften en feesten zijn ons niet vreemd en ook vaste gezelschappen zijn hier maandelijks te vinden. Sinds vorig jaar bieden we ook rondvaarten. Gezelschappen vanaf twintig personen kunnen hierachter in de haven opstappen, we varen rond door door de Biesbosch of over de rivier. Voor- of achteraf kan er gegeten worden in ons restaurant. We hebben een ruim en vernieuwd terras met een mooi uitzicht op de Merwede, dus met goed weer kan er in de buitenlucht gegeten worden.”

In november kan men genieten van een jubileummenu. Ruben: ,,Vorig jaar hadden we het bedrijf vijftig jaar in de familie, maar toen konden we het niet vieren. Daarom bieden we nu een 3-gangenmenu aan voor 28 euro, plus een kortingsbon van 20 euro voor februari 2022. Het menu bestaat uit carpaccio vooraf, sliptongen of sauté (stukjes ossenhaas met ui, champignon, paprika en chili) en een dessert van de chef. Wees welkom in Bellevue!”

Restaurant Bellevue, Merwestraat 55, Sliedrecht, 0184-412237, www.restaurant-bellevue.nl

advertentie