Bij Fysiotherapie de Waard traint ieder met een persoonlijk trainingsschema al dan niet onder professionele begeleiding
Bij Fysiotherapie de Waard traint ieder met een persoonlijk trainingsschema al dan niet onder professionele begeleiding N. van Triest

Gewoon sporten bij De Waard

9 november 2021 om 16:40 Zakelijk

Fitnesstoestellen beschikbaar voor elke sporter

HARDINXVELD-GIESSENDAM Bij Fysiotherapie de Waard traint ieder met een persoonlijk trainingsschema al dan niet onder professionele begeleiding. Ook sporters die gewoon binnenlopen om hun conditie op peil te houden of om gewoon even te ontspannen zijn hier welkom. 

Er zijn een kleine twintig fitnesstoestellen voorhanden om direct te gebruiken. En als er onverhoopt meer aandacht gewenst is, is de fysiotherapeut dichtbij. Maar dat hoeft niet.

ABONNEMENTENSYSTEEM EN RITTENKAARTEN De fysiotherapeuten Arie de Waard en Carola Koorevaar zijn met regelmaat van de klok op en rond de toestellen aan het werk. De individuele sporter gaat gewoon zijn gangetje, Arie en Carola adviseren hun cliënten.

Mede-eigenaar Ageeth de Waard lacht en vertelt: ,,Mensen die hier op hun abonnement komen sporten hebben nergens last van en kunnen overal gebruik van maken. Er is begeleiding aanwezig waar ieder terecht kan. Diverse sporters waren eerst bij de fysio onder behandeling en zijn na hun revalidatie blijven sporten. We kennen een abonnementensysteem en rittenkaarten. Twee maal per week komt er een groep senioren sporten. Ook kletsen ze heel gezellig bij tijdens de koffie. Onze oudste sporter is 86 jaar, onze jongste 14. Het is een gemeleerd gezelschap.’’

SHOCKWAVE-THERAPIE Fysiotherapie de Waard biedt naast de reguliere fysiotherapie shockwave-therapie, dry needling en het verzorgen van echo’s. Dit laatste komt van pas bij de dry needlingbehandeling en bijvoorbeeld bij pees- en spierklachten.

Het sporten bij fysiotherapie De Waard is niet gericht op het kweken van spierballen, flaneren in mooie pakjes of stoer bezig zijn. Gezondheid en mobiliteit zijn de uitgangspunten.

Ageeth: ,,We merken wel dat het niet kunnen sporten tijdens de coronaperiode er bij ouderen flink ingehakt heeft. Menig oudere heeft behoorlijk ingeleverd en het valt niet mee om het niveau van voor die tijd weer terug te krijgen. Er kwam een mevrouw een tijd terug hier binnen die moeite had om haar bed op te maken. Na een aantal sportuurtjes lukte haar dat weer en ze voelde zich beter en beter. Toen kwam corona en was ze een tijdje uit de running. Nu ze weer terug is, blijkt dat ze heel wat heeft ingeleverd en weer moeite heeft met het opmaken van haar bed. Veel ouderen merken dat en wij zijn daar dan ook extra alert op. Ook dat valt voor ons onder mobiliteit.’’

KRACHTTRAINING Inmiddels loopt een ‘vrije’ sporter binnen die met een pasje het fitnessapparaat voor krachttraining op zijn persoonlijke instellingen afstemt. Even later is hij geconcentreerd aan het sporten. 

Daarna volgt een nieuw lid die een eerste afspraak heeft. Zij gaat een intakegesprek aan, waarbij het doel, eventuele medicatie en andere zaken doorgesproken worden. Daarna maakt ze een rondje langs de apparaten gemaakt en krijgt ze verdere uitleg. En als alles duidelijk is, gaat ze lekker zelf aan de gang. 

Sporten om fit te blijven is van alle leeftijden en ieder heeft een eigen aanpak. Fysiotherapie De Waard blijft benadrukken dat sporten een leuke, gezonde en actieve bezigheid is.

a[Fysiotherapie de Waard, Drijverschuit 1, Hardinxveld-Giessendam. Telefoon 0184-635446 of www.fysiotherapiedewaard.nl.

advertentie
advertentie