Vorig jaar hielp Visser & Visser het Installatiebedrijf Kon in de herstructurering van VOF naar BV.
Vorig jaar hielp Visser & Visser het Installatiebedrijf Kon in de herstructurering van VOF naar BV. Installatiebureau Kon
Advertorial Video

Duurzaamheid op het snijvlak van techniek, zorg en onderwijs

2 december 2021 om 13:35 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Twee hectare bos aankopen om de wereld een stukje beter te maken. Bij Gert-Jan en Desiree van Installatiebureau Kon zit de passie voor verduurzaming en techniek in het bloed. Het installatiebureau helpt niet alleen klanten aan duurzame installaties; de eigenaren zien het ook als hun taak om verbetering van de wereld en het klimaat aan anderen over te dragen. 

,,Het levert op dat de mensen, waar wij mee in contact staan, steeds een beetje meer gaan verduurzamen”, aldus Desiree. Vorig jaar hielp Visser & Visser het bedrijf in de herstructurering van VOF naar BV.

Toen Desiree Gert-Jan leerde kennen, kreeg ze steeds meer oog voor de verbinding tussen zorg en techniek. ,,Sindsdien maak ik me in de branche hard voor de mogelijkheden van zorgtechnologie, niet alleen in het kader van energie opwekken, maar ook in het levensloopbestendig maken van een huis. Hoe kun je woningen aanpassen voor mensen die hulpbehoevend worden met behulp van technologie en verduurzaming? Daar ligt nog zoveel potentie.”

Het vinden van mensen met de juiste kennis en expertise is een uitdaging voor ons

Ook het onderwijs in combinatie met het bedrijfsleven heeft de interesse van Desiree. ,,Het vinden van mensen met de juiste kennis en expertise is een uitdaging voor ons. We werken in een sector met bijzonder complexe systemen en wet- en regelgeving. De technische sector innoveert snel en het onderwijs kan niet altijd mee in deze snelheid van innoveren. Ik werk er graag aan mee om vraag en aanbod vanuit de arbeidsmarkt richting het onderwijs op elkaar af te stemmen.”

PASSIE VOOR DUURZAAMHEID Desiree en Gert-Jan hebben altijd de focus op duurzaamheid gehad, beginnend bij hun eigen organisatie. ,,We zijn begonnen met het verduurzamen van ons eigen pand door op warmtepompen en zonne-energie te draaien. In 2019 hebben we onze eerste twee hectare bos aangekocht. We maken gebruik van de bossen, laten we dat ook bewaren. Voor elke boom die gekapt wordt, moet er ook een teruggeplant worden. Het is een passie geworden.”

Ook in zakelijke relaties en de dienstverlening naar klanten staat duurzaamheid centraal. ,,In gesprek zijn met de klanten over duurzaamheid vind ik het mooiste dat er is. We zetten de persoonlijke situatie van de klant centraal en zoeken samen naar de beste oplossing.”

SAMEN VOORUIT KIJKEN In 2019 kwam Desiree in gesprek met Leonie Vermeulen, Relatiemanager bij Visser & Visser. ,,We dachten erover na om ons bedrijf om te zetten in een BV-structuur. Ik zag daar best tegenop omdat zo’n proces veel tijd en energie kost. Door Leonie en Ralph Mulckhuijse zijn we geholpen in het opzetten van dit proces. Het gaf mij rust om te weten dat het gewoon opgepakt wordt door Visser & Visser, nu en in de toekomst. Samen kijken we vooruit.”

Bekijk een video over hun samenwerking hieronder.

advertentie
advertentie