In vijftig jaar tijd is eenmanszaak Rijschool Nederveen uitgegroeid tot Nederveen Opleidingen en Trainingen.
In vijftig jaar tijd is eenmanszaak Rijschool Nederveen uitgegroeid tot Nederveen Opleidingen en Trainingen. Janita Bouius
Advertorial

50 jaar Nederveen Opleidingen en Trainingen

26 oktober 2022 om 19:23 Zakelijk

HARDINXVXELD-GIESSENDAM Een bruine Ford Escort. Jan Nederveen stapte op 1 november 1972 in zo’n wagen om zijn eerste rijles te geven. Wat hij waarschijnlijk niet vermoedde, was dat de auto vijftig jaar later in de hal van een groot bedrijfspand aan de Hakgriend zou staan. In vijftig jaar tijd is eenmanszaak Rijschool Nederveen uitgegroeid tot Nederveen Opleidingen en Trainingen, een bedrijf met vijftig werknemers en meer dan dertig voertuigen. Ter gelegenheid van het jubileum opent het bedrijf haar ‘nieuwe’ deuren voor publiek. Zaterdag 5 november is er een open dag met leuke activiteiten van 10.00 tot 16.00 uur.

Een gepassioneerd familiebedrijf. Dat is Nederveen Opleidingen en Trainingen op z’n minst te noemen. Vader Jan startte het bedrijf, zoons Arjan, Gertjan en Martin leiden het momenteel en ook de derde generatie is al actief. Gertjan Nederveen vertelt: ,,Ik ben enorm dankbaar dat we het bedrijf van onze vader na vijftig jaar nog als zoons mogen voortzetten. Er is in die tijd wel veel veranderd. Waar pa begon als particuliere autorijschool voor alleen B-rijbewijzen, zijn we nu een hele brede en innovatieve opleider op het gebied van veiligheid en verkeer. Voor de B-rijbewijzen zijn franchisers actief die particulieren onder onze naam opleiden voor het roze pasje. De rest van het bedrijf is voornamelijk actief in de beroepsmarkt. We hebben drie bussen, twaalf vrachtwagens, heftrucks en een landbouwtrekker om beroepsopleidingen, bij- en nascholingen te verzorgen.”

Sinds de verhuizing in 2020 hebben we veertien leslokalen om diverse trainingen te geven

,,Sinds de verhuizing in 2020 hebben we veertien leslokalen om diverse trainingen te geven. Denk hierbij aan theorielessen, maar ook VCA, BHV, Code95 en ADR, het vervoer van gevaarlijke stoffen, we zijn één van de grootste opleiders in Nederland. In de aangrenzende werkplaats vinden praktijktrainingen met heftrucks en het laden- en lossen van vrachtwagens plaats. Met deze locatie kunnen we alle activiteiten samenbrengen. Daarnaast geven we wekelijks trainingen op locatie door het hele land.”

Zowel intern als extern werkt Nederveen aan de arbeidsmarkt. ,,We proberen zoveel mogelijk in eigen huis te doen. Zo hebben we mensen voor marketing, IT en ICT, catering, verkoop en een eigen klantenservice. Ook stagiaires bieden we graag een goede werkplek en regelmatig blijven stagiaires hangen om voor ons te blijven werken. We bieden mensen graag de kans om te groeien binnen ons bedrijf. Zonder onze medewerkers zijn we niets, dus we zijn hen erg dankbaar voor het werk wat ze voor ons doen. Buiten de deur bieden onze opleidingen kansen op de arbeidsmarkt. We komen uit een omgeving van industrie en doeners, de behoefte op de arbeidsmarkt is enorm. Door bus- en vrachtwagenchauffeurs op te leiden, kunnen we in deze behoefte voorzien.”

Op de open dag zijn diverse activiteiten voor jong en oud. ,,Iedereen is welkom. Bezoekers kunnen kennismaken met ons bedrijf, door rond te kijken, informatie op te vragen of een proefrit te doen. Er komen een aantal partners op het gebied van verkeersveiligheid. Sponsorpartners zijn aanwezig, onder wie motorcrosser Kay de Wolf en tractor pulling team Red Dream. Bandenleverancier Leen Post biedt een bandencheck, er is een springkussen voor de kids en voor versnaperingen wordt ook gezorgd. De Nierstichting is aanwezig en we vragen mensen ook om als cadeau een donatie aan hen te doen. Onze vader Jan is in 2000 overleden aan een nierziekte. Door ons op diverse manieren voor deze stichting in te zetten, houden we de herinnering aan onze grondlegger hoog.”

Ga voor meer informatie over de activiteiten naar www.nederveen.com 
Nederveen opleidingen en trainingen - Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam - 0184 614 674 

Ter gelegenheid van het jubileum opent het bedrijf haar ‘nieuwe’ deuren voor publiek.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie