De examens zijn flexibel en digitaal, waardoor de student zelf de datum van zijn / haar examens bepaalt en de uitslag snel beschikbaar is.
De examens zijn flexibel en digitaal, waardoor de student zelf de datum van zijn / haar examens bepaalt en de uitslag snel beschikbaar is. www.pixabay.com/JESHOOTS-com

CBLA studies blijft begrip in de regio

2 februari 2023 om 14:30 Zakelijk

DORDRECHT Ook in een tijd, die gekenmerkt wordt door onrust in de wereld is er aan de andere kant op de Nederlandse arbeidsmarkt nog steeds veel vraag is naar goed en opgeleid financieel en administratief personeel.

J. Rotte, directeur van CBLA studies (voorheen ABC Opleidingen) in Dordrecht, houdt vast aan zijn al jaren geldende visie en strategie: ,,De visie houdt in dat CBLA uitgaat van een strakke organisatie, waarbij effectief en efficiënt werken, gericht op resultaat centraal staat. Daarbij is een centrale rol weggelegd de docent(e). Programma`s en dus de examens dienen adequaat in te spelen op veranderingen in het werkveld. Daarnaast wordt de opleiding afgesloten met een extern examen bij de Associatie voor Examinering. De examens zijn flexibel en digitaal, waardoor de student zelf de datum van zijn / haar examens bepaalt en de uitslag snel beschikbaar is.

Een ander kenmerk is dat een opleiding, die bestaat uit verschillende onderdelen / modulen, altijd per module wordt georganiseerd en direct daarna afgesloten wordt met een examen. Na het examen komt pas dan de volgende module van die studie aan bod. De instelling kent administratieve en loon-administratieve studies. Als opleider ziet hij zichzelf opereren binnen de driehoek van student, docent en de overkoepelende externe examenorganisatie.

Volgens directeur Rotte is de basis voor kwalitatief goed verzorgd onderwijs een intern kwaliteitszorgbeleid. Een ieder, of dit nu een student of en docent is, dient te weten wat van hem of haar wordt verwacht. Dit is typerend voor de zogenaamde CBLA-cultuur. De docent speelt een voorname rol. Hij of zij moet in de eerste plaats bekwaam zijn in het overbrengen van de te bestuderen stof, waarbij bij sommige vakken relevante praktijkervaring een absolute must is. ,,Elke lesavond dient een toegevoegde waarde te hebben.”

CBLA studies kenmerkt zich door een transparante platte organisatie, een structuur met uitermate korte lijnen. Dit geldt voor lijnen tussen student en docent, maar ook tussen docent en directie en student en directie. Ervaringen uit het verleden geven aan, dat deze wijze van werken zeer op prijs wordt gesteld door een ieder.

Info: 078-6186662, www.cbla-studies.nl.

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. CBLA studies

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie