Artist Impression van het woonhuis aan de Stationsstraat
Artist Impression van het woonhuis aan de Stationsstraat Wonen bij september

Woonhuis voor mensen met dementie aan Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam opent in het najaar

9 februari 2024 om 09:27 Zorg

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zorgorganisatie Wonen in September bouwt momenteel een woonhuis voor ouderen met dementie aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam. Het woonhuis wordt dit voorjaar opgeleverd, in het derde kwartaal worden de eerste bewoners verwacht. Het tehuis biedt plaats aan 24 mensen. 

Wonen bij September gelooft in kleinschalige woonhuizen waar ouderen met dementie de liefde, aandacht en betrokkenheid krijgen die zij op hun oude dag zo nodig hebben. Alle bewoners blijven het leven zoals zij dat gewend zijn, zoveel mogelijk voortzetten. Zo is er volop ruimte voor hobbyś, maar speelt bijvoorbeeld ook muziek een grote rol in het dagelijks leven van de bewoners in het tehuis. 

De hoek van de Molenstraat/Stationsstraat 23-27 was het terrein van de voormalige Giessenschool en een huisartsenpraktijk. De ontwikkeling van het woonhuis van September is in handen van Thuismakers. Wonen bij September vindt het belangrijk dat het kleinschalige woonhuis onderdeel is van de buurt en de samenleving in Hardinxveld-Giessendam. Thuismakers, de vaste partner van Wonen bij September, zal de ontwikkeling en bouw begeleiden. Deze zeer ervaren partij ontwikkelde en bouwde al 32 woonhuizen voor Wonen bij September in Nederland, zoals in Sneek, Middelburg, HIlversum, Ede en Tilburg. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie