Vlnr Maarten van Lopik, Ada van den Bout, Hilda de Groot en Martin de Kreij met de bekende koffer en bestellijst.
Vlnr Maarten van Lopik, Ada van den Bout, Hilda de Groot en Martin de Kreij met de bekende koffer en bestellijst. Suzanne Heikoop

Iedere dag een verse maaltijd

17 december 2020 om 07:42 Zorg

H’VELD-G’DAM Stel; je breekt je been, woont zelfstandig en er is geen familie in de buurt. Gelukkig hoef je de pizzabezorger niet dagelijks te laten komen, want met één telefoontje naar de voedingsadministratie kun je gebruikmaken van maaltijdservice ‘tafeltje dekje’ van De Lange Wei. Maar dat is toch alleen voor oudere mensen? ,,Onze maaltijden zijn voornamelijk voor 55-plussers of wanneer u lichamelijk of psychisch beperkt bent.” Eet smakelijk!

,,Onze maaltijdservice is voor iedereen waarvoor het boodschappen doen, bereiden en koken te zwaar is”, vertelt facilitair manager Maja Roubos van De Lange Wei. ,,Dit kan komen door ouderdom, maar ook door lichamelijke of psychische problemen, tijdelijke ziekte of bijvoorbeeld een ontslag uit het ziekenhuis. Onze bezorgers rijden zeven dagen in de week naar adressen in Hardinxveld. Mensen in Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoog-Blokland en Hoornaar kunnen vijf dagen per week van onze diensten gebruik maken. Men kan zelf kiezen hoeveel dagen per week onze kok voor hen mag koken. Voor onze service is geen indicatie nodig, in principe kan iedereen die het nodig heeft, het bij ons aanvragen. Ook op feestdagen kan worden geleverd. Als men een gast in huis hebt, kan deze ook mee-eten als het voor 11 uur ‘s morgens doorgebeld wordt. Door deze service kunnen mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen met het gemak en comfort van een verse en gezonde maaltijd.”

De maaltijden van De Lange Wei worden dagelijks vers klaargemaakt. Kok Maarten van Lopik vertelt: ,,We maken voornamelijk gebruik van producten die bij lokale en regionale leveranciers beschikbaar zijn. Op basis daarvan maken we iedere twee weken een menulijst, waarop maaltijdgebruikers per dag hun keuze aan kunnen kruisen. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit rijst of aardappelen, verschillende soorten groente en vlees en een dessert. Ook dieetwensen kunnen doorgegeven worden, daar houden we rekening mee met de bereiding en bezorging. Het eten gaat vanuit de pan direct in een warmhoudset, een soort koffertje waarmee de maaltijd op temperatuur blijft. Om 11.30 uur starten onze vaste, vrijwillige bezorgers met hun ronde en om 13.00 uur zou iedereen zijn warme prakkie gehad moeten hebben, vaak inclusief een praatje met een vrijwilliger. Daarnaast is eten in Restaurant De Boerse Pracht in locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld ook dagelijks mogelijk.”

Aanmeldingen, wijzigingen en vragen komen terecht bij Ada van den Bout, Hilda de Groot en Elly Noorlander van de voedingsadministratie. ,,Wij zijn op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 13.00 uur bereikbaar voor alle vragen rond de maaltijdservice. Aan- of afmelden kan een dag van tevoren, bijvoorbeeld als men een dagje weggaat. Ook kunnen wij meer vertellen over de tarieven van de service. Zo kunnen we iedereen een maaltijd bieden.”

Info: 0184-678131, www.delangewei.nl

advertentie
advertentie