Waterpret, conditie, goede doelen!

5 september 2018 om 19:15 Lokaal/Column

Waterpret, conditie, goede doelen!

Heeft u ook zo genoten van Maarten van der Weijden? Wat een bikkel zeg, nu met dit schrijven heeft hij al meer dan 4,3 miljoen euro voor het KWF bij elkaar gezwommen. Wij zijn een waterrijk dorp en iedereen hier heeft wel in de Giessen, de Merwede of ons zwembad gezwommen of doet dat nog. Ook ik hou mij daar mee bezig en train voor mijn conditie in de Giessen en het Kanaal van Steenenhoek. Al ben ik 72, op 1 september zwom ik 1,5 km voor de Fight against Cancer in Dordrecht als bijdrage aan onderzoek voor KWF. Ouderen, zwemmen is goed voor je conditie, daarom is het belangrijk dat het behalen van een zwemdiploma voor kinderen tot 12 jaar door allen gestimuleerd wordt. Hierdoor beleven zij niet alleen veilige waterpret maar kunnen ze ook op latere leeftijd met plezier hun conditie bevorderen.

De T@B heeft onze inwoners meer waterpret beloofd en kan dat nu dankzij haar kiezers als grootste partij gaan uitvoeren. Wij willen dit vergroten door het initiatief van enkele ondernemers voor het project Buitendijkse Jachthaven te faciliteren, een verrijking van onze recreatiemogelijkheden. De openingstijden van de sluisjes op de Giessen willen wij verruimen om meer mogelijkheden te bieden voor pleziervaart, dus ook voor onze inwoners. De T@B gaat zich hiervoor inspannen door overleg te voeren met het Waterschap. Wij stimuleren ook het particuliere initiatief dat mogelijkheden biedt voor de heropening van het buitenzwembad van Hardinxveld-Giessendam in combinatie met een binnenspeeltuin.

Waterpret is belangrijk voor iedereen. Het ontspant, is goed voor je conditie en dus een goed doel. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen in de maatschappij die jouw steun nodig hebben. De T@B heeft goede doelen voor iedereen!

Robert Philippo

Raadslid T@B

advertentie
advertentie