Fietscontrole- en reparatiedag in Hardinxveld

18 september 2018 om 11:24 lokaal

H'VELD-G'DAM Zoals al jaren gebruikelijk organiseert de Fietsersbond ook dit jaar weer in alle Drechtsteden een fiets APK en reparatiedag. Omdat Hardinxveld-Giessendam vanaf 1 januari 2018 ook tot de Drechtsteden behoort wordt dit jaar voor het eerst ook hier een fiets APK en reparatiedag georganiseerd op zaterdag 22 september. De controle activiteiten vinden plaats op het plein van Winkelcentrum Den Bogerd achter Sportshop André Vlot (Peulenstraat 207).

Iedereen kan tussen 10:00 en 16:00 uur gratis de fiets laten controleren op de juiste werking en afstelling door ervaren vrijwilligers en technici van de Fietsersbond. Nadrukkelijk wordt ook gekeken naar de verlichting die in de komende herfst en winter een groot deel van de 24 uur nodig is. Eventuele kleine reparaties worden ter plekke en gratis uitgevoerd. Benodigde onderdelen zijn te verkrijgen tegen kostprijs. Voor grote reparaties wordt doorverwezen naar de vakhandel.

Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen over voorkoming van fietsdiefstal, inzake de fiets zelf en over de Fietsersbond. Tevens is het mogelijk om ter plekke lid te worden van de Fietsersbond om zo steun te verlenen voor veilig te kunnen fietsen.

De actie maakt deel uit van de Drechtsteden campagne Drechtsteden maakt een punt van NUL verkeersslachtoffers.

Op www.fietsersbond.nl is alle informatie te vinden om veilig te fietsen, waaronder - ook voor de komende tijde belangrijk - goede verlichting.

advertentie
advertentie