River Trotters MSE1 mist energie

23 september 2018 om 13:16 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdagavond 22 september speelt River Trotters Mannen 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in thuisbasis sporthal de Wielewaal. Nadat de Hoek & Blok formatie vorige week relatief eenvoudig het eerste team van Binnenland heeft verslagen, is het nu tijd om aan te treden tegen de heren van Black Eagles uit Rosmalen. Op het eerste gezicht een ervaren team, met een ex-eredivisie spelers. Het team uit Rosmalen bestaat vanavond wel slechts uit zeven spelers. Voor River Trotters lijkt het devies simpel, hoog tempo spelen en veel de basket aanvallen. Met een selectie van 12 personen is de mogelijkheid om door te wisselen ruimschoots aanwezig.

Het eerste kwart van de wedstrijd gaat moeizaam van start en de scores komen moeilijk. Bij River Trotters lijkt de energie en de wil om te winnen wat te ontbreken. Terwijl Black Eagles het lage tempo goed lijkt te passen. Chris den Boer weet dit kwart met een driepunter af te sluiten waardoor de tussenstand uitkomt op 16-12 in het voordeel van de Hardinxveldse ploeg.

Aan het begin van het 2de kwart neemt de ploeg uit Rosmalen een voorsprong doordat het River Trotters een aantal keer goed weet af te stoppen en via fast breaks uit te lopen naar 16-21. Via driepunters van Stef Zorg weet de Hoek en Blok formatie de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Ruststand 32-28.

Na de rust komen de mannen van River Trotters vlammend uit de kleedkamers en is het weer Stef Zorg die met twee driepunters de voorsprong uitbouwt. Als daarna Leron Esajas een fast break op een schitterende wijze met een ally-oop dunk afrondt vlucht Black Eagles in een time-out. Maximale voorsprong voor de Hardinxvelders 44-32. Na de time-out weet RT even niet meer tot goede aanvallen te komen, en zijn het de mannen uit Rosmalen die aan de hand van Jeroen van Vugt – 12 punten binnen 3 minuten – de wedstrijd omkeren.

In het vierde kwart weet River Trotters niet meer terug te komen, het doet nog verwoede pogingen maar de ballen willen niet door de basket vallen. Uiteindelijk wordt de wedstrijd verloren met 60-74.

Een onnodig verlies voor de Hoek & Blok formatie, in een zeer slechte wedstrijd verliest de ploeg meer van zichzelf dan van de tegenstander. Volgende week is er gelukkig alweer de mogelijkheid om de rug te rechten voor de ogen van het eigen publiek. Het is dan de rivaal van de overkant van de rivier Virtus die op bezoek komt in sporthal de Wielewaal.