Bewoner Tiendwaert maakt rit op trike

24 september 2018 om 10:29 lokaal

H'VELD-G'DAM De 65-jarige Ton van Hal, bewoner van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam, was heel erg verrast toen hij door zijn voormalige buurman en vrienden werd opgehaald voor een rit op een trike. Het was volgens hem de 'rit van zijn leven'.

De Hardinxvelder is al heel wat jaren een groot liefhebber van motorrijden. Op 50-jarige leeftijd haalde hij zijn rijbewijs en maakte verschillende tochten. Zo reed hij onder andere Route 66 in Amerika en maakte hij regelmatig tochten met vrienden. ,,Helaas kan hij nu zelf geen motor meer rijden, maar het is mooi dat zijn voormalige buurman en vrienden dit voor hem op deze manier toch mogelijk hebben gemaakt," zegt activiteitenbegeleider Marianne de Zwart. ,,We vinden het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk hun dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen, dus hebben we dit initiatief aangemoedigd."

Alle motoren voor de deur van Tiendwaert trok flink wat bekijks. ,,Ook Ton was erg verrast al die bekenden te zien," zegt Marianne. ,,Zeker toen hij zag dat hij mee kon rijden op een trike, een speciale motor met een stevige stoel." Hij werd uitgezwaaid door verschillende motorliefhebbers en zijn vrouw Krista Kuijper.

advertentie
advertentie