Boven-Hardinxveld vanaf november weer groen

26 september 2018 om 16:40 lokaal

Boven-Hardinxveld vanaf november weer groen

H'VELD-G'DAM Het groen dat na de riolerings- en bestratingswerkzaamheden in Boven-Hardinxveld nog ontbreekt zal vanaf november teruggeplant worden. Dat heeft wethouder Theo Boerman geantwoord op vragen die het CDA heeft gesteld.

De partij heeft zorgen geuit omdat de werkzaamheden in Boven-Hardinxveld grotendeels zijn afgerond, maar het groen op een aantal plekken nog ontbreekt. ,,We wachten op het plantseizoen. Dat loopt van november tot maart. Dat is de beste periode om in te planten, aldus Boerman. Wanneer de beplanting van het groen exact zal plaatsvinden kon hij niet zeggen. Dat is afhankelijk van de resterende werkzaamheden en van de levering van het plantmateriaal, aldus Boerman. ,,Maar dat komt zeker in orde.

De wethouder geeft aan dat het inrichtingsplan in samenspraak met de bewoners tot stand is gekomen. Dat is breder dan alleen de groenvoorziening, maar daarin zijn bijvoorbeeld ook parkeerplaatsen opgenomen. ,,We hebben ook gekeken naar waar er wateroverlast is. Op sommige plaatsen zijn voorzieningen getroffen onder de weg, waarvan een bergende werking uitgaat. Dus zo hebben we vele dingen bij elkaar gebracht. Boerman wijst voor het complete plan naar de website van gemeente Hardinxveld.

Het CDA laat weten dit kritisch te blijven volgen. De partij zal ,,reacties van bewoners aanhoren en bezien of deze teruggelegd worden bij het gemeentebestuur. Duurzaamheid en inwonerparticipatie zijn voor het CDA belangrijke punten.

advertentie
advertentie