Bingo spelen voor tablets

27 september 2018 om 07:44 lokaal

H'VELD -G'DAM Het begint inmiddels een traditie te worden: de Grote Bingo van de Stichting Vrienden van de Lange Wei. De bingo vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 oktober in partycentrum 't Hart.

door Walter Leendertse

Voor de derde keer heeft de stichting weer een groot aantal sponsors gevonden om de prijzenpot te vullen. Alie Kroon, die op dit moment helaas vanwege ziekte thuis zit en haar voorzitterstaken even op een laag pitje heeft gezet, raakt er niet over uitgepraat: ,,Ooit werd er een bazaar gehouden, maar dat was op een gegeven moment een beetje achterhaald, dus bedachten we de Grote Bingo."

Dat het niet zomaar een bingo voor een pak koekjes is, blijkt wel uit de prijzenpot: Een tablet, een airfryer, een Senseo-apparaat, verschillende geldprijzen en waardebonnen. De stichting bedenkt altijd een specifiek doel voor de opbrengst van de Grote Bingo. ,,Dit jaar willen we graag tablets aanschaffen voor de huiskamers," aldus Kroon. ,,Hiermee kan het personeel herinneringen van vroeger weer tot leven brengen."

Wat veel mensen niet weten is dat de Stichting Vrienden van de Lange Wei inmiddels al weer zo'n twintig jaar aan de weg timmert. Het huidige bestuur, dat naast Kroon bestaat uit Jenny de Mik, Anneke Korevaar, Anja den Breejen en Co Prins, zorgt sinds 1998 voor allerlei zaken die het leven van de Lange Weibewoners een stuk leuker maken.

Dat heugelijke feit vraagt om een feestje: Ben Cramer en Nick Jefferson komen op 10 november naar De Lange Wei met hun programma 'Kent u deze nog' waarin verschillende evergreens en oude hits de revue passeren. Dit programma is enkel toegankelijk voor bewoners en donateurs.

Omdat er bij een vorige editie vanwege een te volle zaal mensen naar huis moesten worden gestuurd, heeft het bestuur besloten om maandag 1 oktober tussen 14.00 en 16.00 en dinsdag 2 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur toegangsbewijzen van 10 euro te verkopen in de Lange Wei. Bij inlevering van deze toegangskaart ontvangen belangstellenden een bingoboekje voor de gehele avond. Uiteraard kunnen belangstellenden extra boekjes bijkopen.

De stichting kan altijd nieuwe donateurs gebruiken. ,,Doordat we veel bewoners als donateur hebben, vallen er geregeld donateurs weg,'' legt Kroon uit. Voor 15 euro per jaar is men donateur. Kijk op www.vvdbbs.nl voor meer info.

advertentie
advertentie