SGP ziet niks in Sportagenda

27 september 2018 om 11:44 lokaal

HVELD-GDAM De SGP kan zich niet vinden in de inhoud van de Sportagenda. Donderdag stemde de partij tegen vaststelling van het document omdat die de nadruk daarin te veel vindt liggen op topsport. Ook vindt de SGP dat het document niet concreet genoeg is. Omdat alle andere partijen wel instemden is de Sportagenda evenwel aangenomen.

Samen met de Maatschappelijke Agenda vormt de Sportagenda het Hardinxveldse sportbeleid voor de komende vier jaar. In het document staat een aantal punten waar de gemeente zich voor wil inzetten. Hardinxveld moet bijvoorbeeld meer op de kaart worden gezet als sportgemeente. Er zullen meer sportevenementen aangetrokken worden, bijzondere sportprestaties worden onder de aandacht gebracht en de gemeente wil zich profileren als ,,een plek waar talenten zich kunnen ontwikkelen". Jaarlijks wordt daarvoor zon 7500 euro uitgetrokken.
Volgens SGP-burgerraadslid Koen Schouten is het veel meer van belang om de breedtesport te stimuleren dan topsport te ambiëren. ,,Omdat je daar veel meer het samen-effect hebt. Hij wil liever dat er bijvoorbeeld geïnvesteerd wordt in trapveldjes en speeltuintjes dan dat de gemeente zich inzet om sportevenementen naar Hardinxveld toe te trekken.
Ook vreest Schouten voor de zondagsrust. ,,Evenementen kunnen ook veel overlast met zich meebrengen. Zeker rond de sportvelden bij de Sluisweg levert dat al veel overlast op op zaterdag. Komt daar ook de zondag bij of hoe moeten we dat zien?
Het standpunt van de SGP vond geen weerklank bij de andere partijen. Die zijn van mening dat de Sportagenda juist toont dat de gemeente samen met verenigingen de breedtesport wil stimuleren. Dat de gemeente geen topsportambities heeft, blijkt alleen al uit het bedrag dat voor het sportbeleid is begroot, stellen de PvdA en de ChristenUnie.

advertentie
advertentie