Kiwanis Young Professionals organiseren High Trap

27 september 2018 om 15:48 lokaal

SLIEDRECHT Fietsers, verenigt u! Op zaterdag 29 september organiseren de leden van Kiwanis Young Professionals Alblasserwaard Drechtsteden (KYPAD) een fietstocht van twintig kilometer. De High Trap brengt deelnemers langs een aantal mooie bezienswaardigheden en eetplekjes in de omgeving. De opbrengst gaat naar gezinshuis De Veilige Haven.

door Suzanne Heikoop

Het is alweer de derde editie van de KYPAD-fietstocht, maar deze keer gaat het nét even iets anders. KYPAD-lid Elise de Haas-Kornet: ,,De vorige edities van onze fietstocht hadden meerdere afstanden, maar deze keer gaan we voor een gezinstocht. Twintig kilometer is goed te doen voor de meeste mensen. Ouderen, ouders met kinderen en jongeren krijgen dat vaak wel uit de benen. De tocht brengt fietsers langs bekende en minder bekende plekjes in onze omgeving. Daarnaast worden de verbrande calorietjes ook weer bijgevuld tijdens een aantal stops met lekkernijen."

De opbrengst van de fietstocht gaat naar een therapeutische poppenvilla voor het Sliedrechtse Gezinshuis de Veilige Haven. Elise: ,,Het gezinshuis is een gezinsvervangend huis voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar, die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. Gezinsouder Wendy Oward biedt deze kinderen een stabiele basis om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en om de trauma's van het verleden te kunnen verwerken. In de opvang wordt het normale leven zoveel mogelijk benadrukt. Er is een vaste professionele opvoeder in plaats van wisselende groepsleiding, om zo de veiligheid en continuïteit voor de kinderen te waarborgen. De opvoeding is afgestemd aan de behoefte van elke individueel kind in verband met de diversiteit aan problematiek."

De poppenvilla is voor uit-huis-geplaatste kinderen in een gezinshuis absoluut van toegevoegde waarde. ,,Het draagt bij aan het verwerken van traumatische ervaringen, doordat samenspel met de poppenvilla de directe confrontatie wat op afstand houdt. Door het toepassen van de nieuw geleerde vaardigheden in het gezinshuis helpt het bij oplossen van bijvoorbeeld conflicten en het bevorderen van contact met leeftijdsgenoten. Daarnaast verrijkt het hun spel door de fantasie en creativiteit te prikkelen. De poppenvilla draagt tevens bij aan een warmere woonatmosfeer en stimuleert een gevoel van eigenwaarde bij de kinderen."

KYPAD is al eerder actief geweest voor het gezinshuis. Elise: ,,Een paar maanden terug hebben we kamers van kinderen geschilderd. Tijdens het verven hebben we echt veel respect gekregen voor Wendy en haar werk. We willen haar daarom graag de poppenvilla schenken. Die tweeduizend euro moet wel bij elkaar te fietsen zijn, toch?"

Fietsers kunnen zich tussen 10 en 11 uur aanmelden bij Elektra Sliedrecht. Daar staat gelijk het eerste 'bakkie' klaar. Rond drie uur zouden de laatste fietsers binnen moeten zijn. De kosten zijn vijftien euro per persoon. Het is uiteraard ook mogelijk om te sponsoren zonder zelf op de trappers te gaan staan. Meer informatie daarover is te vinden op www.kypad.nl. Ook zoeken de zes KYPAD-leden nog versterking om leuke activiteiten voor goede doelen te organiseren.

advertentie
advertentie