Afbeelding
Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Lennart Alberts en Steven Bergwerff

25 september 2018 om 19:49 lokaal

H'VELD-G'DAM Het kantoor van BVD Advocaten is twee jaar geleden verhuisd van de Rivierdijk naar de Moerbei 11. Naast vestigingsleider Lennart Alberts zijn in het fraaie pand zes advocaten en drie juridisch medewerkers werkzaam. Samen met advocaat Steven Bergwerff vertelt hij wat zij de cliënt te bieden hebben. Het kantoor is in het bijzonder gespecialiseerd in het Ondernemingsrecht.

door Ria Scholten

BVD Advocaten is sinds 2006 in Hardinxveld gevestigd. Lennart nam aanvankelijk het totale dienstenpakket voor zijn rekening. Hij kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen twaalf en half jaar. ,,Het is mooi dat we onze cliënten nu met een heel team op verschillende rechtsgebieden kunnen bijstaan. De tijd waarin wij leven én de wet- en regelgeving, die continue in beweging is, vragen om een meer specialistische aanpak. Zo concentreer ik mij bijvoorbeeld op het Vastgoed. Op mijn expertise wordt in de meest uiteenlopende gevallen een beroep gedaan. Je kunt denken aan een huurkwestie of geconstateerde bouwgebreken, maar ook aan een adviserende en begeleidende rol bij de koop- en verkoop van (bedrijfs)onroerend goed."

Onder het Ondernemingsrecht valt onder andere het Arbeidsrecht, de specialisatie van Steven. ,,Met hun vragen of problemen op het arbeidsrechtelijke vlak weten zowel werkgevers als werknemers de weg naar ons kantoor te vinden", vertelt hij. ,,Ondernemers schakelen ons onder andere in als er sprake is van gedwongen ontslag of arbeidsongeschiktheid van een werknemer. In het laatstgenoemde geval kan worden bekeken of het mogelijk is om binnen het bedrijf (gedeeltelijk) te re-integreren. Soms is het onvermijdelijk om afscheid van elkaar te nemen. Werknemers doen nogal eens een beroep op ons als zij 'bevrijd' willen worden van een concurrentiebeding dat zij zijn aangegaan", vult Lennart aan. ,,Ook de vraag 'heb ik recht op een vast contract' wordt regelmatig gesteld."

,,Daarnaast houdt een van onze collega's zich bezig met echtscheiding(smediation)", laten de heren weten. ,,Een ander lid van het team heeft zich gespecialiseerd op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid. Wij zien het als een uitdaging om mensen, in een periode waarin zij het moeilijk hebben of voor een belangrijke beslissing staan, te ondersteunen. Het geeft veel voldoening als een ogenschijnlijk lastige zaak tot tevredenheid van alle partijen is afgewikkeld."

a[Vorige week ontbrak de foto van BVD Advocaten. Vandaar dat we de rubriek nog een keer in de krant plaatsen, maar nu met foto.

advertentie
advertentie