Hardinxveld laat naast Alblasserdam
Hardinxveld laat naast Alblasserdam Mike Rijnders

Hardinxveld pas laat naast Alblasserdam

29 september 2018 om 19:54 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Ook aan de tweede competitiewedstrijd in 3C heeft Hardinxveld slechts één puntje overgehouden. Dankzij een late treffer van Aron van Andel deelden Hardinxveld en Alblasserdam zaterdagmiddag de punten aan de Sluisweg: het werd 2-2. In de eerste helft vooral twee slordige ploegen, waarbij de eerste geslaagde aanval van de thuisclub wel direct een goal opleverde. Aron Eijkelboom werd weggestuurd, speelde zichzelf vrij op de achterlijn en bereikte met zijn voorzet Richard Zwakhals, die de bal achter het standbeen knap in het doel wist te frommelen (1-0). Daar liet Alblasserdam het niet bij zitten, want de effectieve gasten wisten de eerste twee doelkansen allebei te benutten via Damiën Buwalda en Youri Groenendijk, die de ruststand bepaalden op 1-2. In de tweede helft zag het er lange tijd naar uit dat de gasten de 1-2 voorsprong uit konden bouwen, maar doelman Marc Koning hield Hardinxveld op de been. Waar de 1-3 niet viel, plofte in de absolute slotfase een afstandsschot van Aron van Andel alsnog achter de doelman van Alblasserdam (2-2). Diep in blessuretijd schoot een vrije trap van de gasten nog door richting het doel van Hardinxveld, maar met een katachtige reflex sleepte Marc Koning een punt uit het vuur voor de thuisclub. Lees meer in Het Kompas van woensdag 3 oktober.