Schot van Christian Brouwer
Schot van Christian Brouwer wim v.d.Pijl

Vriendenschaar in 2e helft onderuit bij koploper

29 september 2018 om 23:05 Sport/sport Deel je nieuws

Op bezoek bij koploper Nieuwerkerk heeft Vriendenschaar tot de 40e minuut van de wedstrijd uitstekend partij gegeven en leek een verrassing mogelijk . Maar  10 minuten niet scoren terwijl de thuisploeg dat wel zesmaal deed, besliste vervolgens de wedstrijd. In het laatste deel van de wedstrijd liet Nieuwerkerk zien waarom  de ploeg ongeslagen bovenaan staat en werd het toch nog een grote , weliswaar geflatteerde, nederlaag voor de Hardinxvelders.

Bij Vriendenschaar ontbrak aanvoerder Bert Verspuij, die de avond ervoor vader was geworden, waardoor zijn vervanger Daan Brouwer naast zijn broer Christian  in de 1e aanval begon. Trainer Jorrit Ekelmans had zijn ploeg weer goed voorbereid. Er werd verdedigend weer veel druk gegeven, waar Nieuwerkerk veel moeite mee had, terwijl er aanvallend gevarieerd en met veel inzet naar de goede kansen werd gezocht. Hoewel Nieuwerkerk als eerste scoorde, was het daarna het CABholland-team dat verrassend de wedstrijd naar zich toe trok. Met een hoog schotpercentage kwam Vriendenschaar steeds op voorsprong en moest de thuisploeg weer in de achtervolging. Halverwege de 1e helft namen de groenhemden een 6-9 voorsprong en moest Nieuwerkerk-trainer oud-topspeler Leon Simons door een time-out zijn ploeg weer in de wedstrijd krijgen.

Dat had succes , want er kwam een ommekeer . Door 3 rake schoten werd het 9-9.

Vriendenschaar kwam daarna nog één keer op voorsprong door een ver schot van Jorrit Muilwijk, maar zag in de slotfase van de 1e helft Nieuwerkerk erop en erover komen. In die slotfase viel Daan Brouwer met een rugblessure uit, en moest hij worden vervangen door een andere youngster Rick Molenaar die daarmee zijn debuut maakte in het 1e team en dat vooral verdedigend prima deed.   In de laatste seconde van de 1e helft werd de ruststand 12-10 door een afstandstreffer van een Nieuwerkerkdame.

Ook in de 2e helft was het Nieuwerkerk dat als eerste scoorde, maar Vriendenschaar gaf zich nog niet gewonnen. Door rake schoten van Julian Voorwinde en Christian Brouwer werd de achterstand weer teruggebracht naar 1 doelpunt, en ook na 14-12 hield topscorer Voorwinde zijn ploeg in de wedstrijd. Na die 14-13 brak het verzet van Vriendenschaar. Een doelpuntloze periode van 10 minuten werd door Nieuwerkerk gebruikt om de wedstrijd te beslissen. Met  2 lucky goals liep het uit naar 16-13 , waarmee het zelfvertrouwen terugkwam bij de koploper. Met goed aanvalsspel werd ook het schotpercentage hoger en liep het uit naar 20-13. In de laatste 10 minuten ging Vriendenschaar wel weer meescoren, maar kon het niet voorkomen dat Nieuwerkerk nog verder uitliep. Om en om scorend werd de eindstand 27-18 . Terugkijkend is de conclusie dat Vriendenschaar een groot deel van de wedstrijd prima tegenspel had geboden aan een goede tegenstander, maar dat dat niet voldoende was .

A.s. zaterdag komt het Gorinchemse GKV op bezoek, dat teleurstelt met 4 nederlagen op rij.

Voor Vriendenschaar dat 1 punt heeft, een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie, die om 16 uur begint aan de Sluisweg.