HKC wint overtuigend van Valto

30 september 2018 om 12:39 Sport/sport Deel je nieuws

Voor HKC stond er na de overwinning op Vriendenschaar weer een belangrijk duel op het programma. Valto uit de Lier kwam op bezoek en daarvan was al bekend dat het een goede ploeg was en dat het de week ervoor van GKV had gewonnen.

Het was heerlijk korfbalweer zaterdag en er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen.
HKC begon dit keer met Sanne Langendoen en Stefan den Breejen op de bank. HKC begon zeer sterk en kwam al vlot via een doorloopbal van Lotte Scherstra op 1-0.
Het was feller in de duels en het rondde vlot af. Via een mooie fade-away van John den Dunnen werd het 3-1 en Annelies Kop, Eliza Roest en nogmaals John den Dunnen brachten HKC op een comfortabele voorsprong van 6-1. Vanaf dat moment wist Valto toch weer aan te haken en begon het ook meer duels te winnen, maar altijd wist HKC de voorsprong te behouden, zo ging het uiteindelijk met een 12-10 voorsprong de rust in maar was wel duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

In de tweede helft kwam HKC goed uit de kleedkamers en wist de voorsprong uit te breiden naar 14-11. Vanaf dat moment nam Valto de regie over en wist het de achterstand om te buigen naar een 15-17 voorsprong. Toch veerde HKC weer op en via een scherpe Corne Troost werd het weer 17-17. En via een vrije bal van Tjeerd Gort en een mooie doorbraak van Esther de Groot werd het 19-17. Eliza Roest rondde een strafworp af en Kelly de Bruin kort daarop een schot van achter de korf bracht de stand op 21-18. Het verzet van Valto was wel gebroken en uiteindelijk werd  de wedstrijd beeindigd met een mooie overwinning voor HKC, 24-20 tegen een goede tegenstander. Door deze overwinning bevind HKC zich inmiddels weer in de middenmoot.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij Merwede, aanvang 15:30 uur.

Scores HKC: Corne Troost 5, John den Dunnen 4, Eliza Roest 4, Esther de Groot 3, Kelly de Bruin 2, Lotte Scherstra 2, Tjeerd Gort 2, Annelies Kop 1, Rianne Swets 1.