Autotheorie in teamverband

30 september 2018 om 14:45 lokaal

H'VELD-G'DAM Op dinsdagavond 25 september vond de jaarlijkse Bedrijven Verkeer Quiz in Kampanje plaats. De quiz, georganiseerd door VVN afdeling Merwedestreek (VVNM) in samenwerking met Nederveen opleidingen en trainingen BV, trok veel deelnemers.

Om 20:00 uur werden alle bedrijven en belangstellenden hartelijk welkom geheten door VVNM-voorzitter Jan de Jong. Dit jaar traden er 15 teams in het strijdveld; van politieke partijen tot nieuwkomer Rabo Marktteam en van Busbedrijven tot college van B&W, het gezelschap was gevarieerd. Via een diavoorstelling kreeg ieder team drie keer vijftien vragen voorgeschoteld over alledaagse verkeerssituaties. Ook de aanwezige belangstellenden konden hun verkeerskennis testen. Na de vijfenveertig vragen werd de tussenstand opgemaakt en bleek er een gelijkstand voor de derde podiumplaats te zijn. Daarom kwam er, na behandeling van de gepasseerde vragen en een korte pauze, nog een vierde speelronde. Ook na deze ronde was de strijd om de derde plaats nog niet gestreden, daarom hakte de organisatie de knoop door en werd er gekeken naar de hoogste score in de eerste ronde. Team 1 van transport- en aannemingsbedrijf Van Vliet BV viel daardoor net naast het podium. Team 2 van Aspect ICT kreeg uit handen van vice-voorzitter Marc Damen de beker voor de derde plaats, team 1 van SnelleVliet Touringscars BV behaalde een mooie tweede plaats en titelverdediger EGAO mocht de wisselbeker weer mee naar huis nemen; zij wonnen ook dit jaar weer.

Voorzitter Jan de Jong stelde nog wel een aantal zorgelijke kwesties aan de kaart. ,,Deze quiz benadrukt maar weer het belang van het op de hoogte blijven van de verkeersregels. Zo schrokken we een beetje van de resultaten aangaande de rode verkeers/ontruimingslichten bij spoorwegovergangen, zoals die ook op de Parallelweg ter hoogte van station Hardinxveld-Giessendam en de Neerpolderseweg staan. Als deze lichten branden hoort men te stoppen, ook als de vervolgroute niet over de spoorwegovergang gaat. Deze zogenaamde ontruimingslichten zijn bedoeld om het verkeer op de spoorwegovergang voorrang te geven en daarmee het spoor zo snel mogelijk vrij te maken voor een naderende trein. Nadat de overwegbomen zijn gezakt én het licht gedoofd is, kan de weg weer vervolgd worden. Eerder niet."

VVN afdeling Merwedestreek kijkt weer terug op een geslaagde BedrijvenVerkeersQuiz en hoopt volgend jaar weer veel (nieuwe) teams te verwelkomen. Ook vriendengroepen, verenigingen, scholen en andere gezelschappen zijn welkom.

advertentie
advertentie