Streekderby basketball winst is voor Virtus

30 september 2018 om 22:27 Sport/sport Deel je nieuws

Het seizoen is met twee wedstrijden achter de rug net gestart en de eerste streekderby tussen Hardinxveld en Werkendam stond afgelopen zaterdag al op de planning. . De sfeer was zoals bij iedere derby gezond gespannen en bij de tip off waren de tribunes volgelopen met supporters uit beide dorpen.

Verdedigend werd er fysiek gezien direct de toon gezet, dit was echter ook voor de arbitrage een reden om met scherp te fluiten. Wie ging deze wedstrijd op ervaring en inzet naar zich toe trekken? De scores bleven tot diep in het eerst kwart laag en de foutenlast liep op, met name aan de kant van de Hoek en Blok selectie. Voor de coaches bleek dit ook een zware test, Dusan Bozic leidt dit seizoen de Virtus selectie voor het eerst en Muris Agic had niet de beschikking over een compleet fitte selectie. Het eerste kwart eindigde spannend genoeg met een paar punten in het voordeel van Werkendam.

De twee periode bezweek de Hoek en Blok selectie voor het eerst onder de druk en sputterde het in iedere aanval.  Het verschil in score werd groter maar nog erger, de focus op teamspel zakte steeds verder weg bij River Trotters.
27 – 42 bij rust, het leek uit te lopen op een drama. Maar bij een sport als basketball kan dit zomaar weer omslaan. 

Virtus hield de druk er aardig op bij de start van het derde kwart, zij herinnerde zich vast en zeker andere derde kwarten van de voorliggende derby’s.

Toch was daar het spel weer terug van de River Trotters en kroop het voorzichtig dichterbij zonder verdigend veel weg te geven. Beide teams speelde harder en gemener, hier werd ook duidelijk dat de arbitrage het niet altijd de hand had en met hele bijzondere beslissingen een nare sfeer afriep onder het publiek. Halverwege het vierde kwart stond het 59 -67.

Helaas vielen er in de strijd twee spelers aan Hardinxveldse zijde uit vanwege een blessure en twee spelers kregen hun vijfde fout wat er conditioneel gezien flink inhakte. Virtus profiteerde daartegen weer middels een aantal sterke rebounds en goed uitgespeelde aanvallen. Gezien het verloop van de gehele wedstrijd geheel trokken zij terecht de winst naar zich toe. River Trotters kon de schade beperken tot een eindstand van 70-79 en neemt een flinke map huiswerk mee naar de training.

De eerst volgende River Trotters wedstrijd staat op 6 oktober om 20:00uur in Bergen op Zoom tegen de West Brabant Giants. De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 13 oktober om 19:30uur in sporthal de Wielewaal. Be there !

advertentie
advertentie