Afbeelding
Auto met schade

Total loss

12 oktober 2018 om 10:08 Nieuws

Een auto kan op twee manieren total loss worden verklaard. Als een auto door de verzekering economisch total loss wordt verklaard, dan betekent dit dat de waarde van de auto lager is dan de kosten die er nodig zouden zijn voor de reparatie van het voertuig. In veel gevallen kan de auto dan technisch gezien nog wel de weg op. Als de auto niet meer te redden is en niet meer kan rijden dan kan deze technisch total loss worden verklaard. In dat geval is repareren vaak geen optie meer en kun je er beter voor kiezen om de auto naar een sloperij te brengen. Het is dan mogelijk om de auto daar te verkopen.

Auto met schade verkopen
Een auto die niet meer de weg op kan of die flinke schade heeft opgelopen, een zogenaamde schadeauto, kan worden verkocht aan een sloperij. Je krijgt dan een vergoeding van het sloopbedrijf voor de auto en de bruikbare onderdelen die nog op het voertuig zitten. Deze onderdelen worden na demontage vaak weer verkocht aan garages of particulieren die op zoek zijn naar de betreffende onderdelen maar liever niet de nieuwprijs voor deze producten willen betalen. Bij het verkopen van jouw auto ontvang je van het sloopbedrijf een verklaring dat jouw auto gedemonteerd wordt en dus niet meer de weg op zal gaan in de toekomst.

Waar vind je een autosloperij
Autosloperijen zijn overal in Nederland wel te vinden. Als je op zoek bent naar een autosloperij in Hardinxveld Giessendam of in de omgeving daarvan, dan kun je hier de verschillende bedrijven in de regio vinden. Heb je een bedrijf gevonden bij jou in de buurt, dan kun je daar contact mee opnemen om de mogelijkheden met betrekking tot het verkopen van jouw schadeauto te bespreken. Je kunt dan ook een beeld krijgen van de vergoeding die je kunt verwachten voor de auto.

advertentie
advertentie