Leerlingen werken met bewoners Tiendwaert aan kunstwerk

16 oktober 2018 om 15:31 lokaal

H'VELD-G'DAM Zo'n zeven leerlingen van basisschool de Rehobothschool uit Hardinxveld-Giessendam brachten op donderdag 11 oktober een bezoek aan de bewoners van verpleeghuis Tiendwaert. Zij werkten samen aan een kunstwerk met als thema 'bloemen'.

Juf Hillie den Besten was aanwezig om de leerlingen en bewoners te vertellen over bloemen in een stilleven en hen te begeleiden. Daarnaast waren vrijwilligers en medewerkers van Rivas aanwezig om deze dag tot een succes te maken. ,,Bewoners en leerlingen maakten ieder een eigen bloem," vertelt Hetty Bezemer, activiteitenbegeleider in Tiendwaert. ,,Deze bloemen werden gemaakt van verschillende materialen zoals stof, vilt en papier. Alle bloemen bij elkaar worden een stilleven. De gedachte hierachter is dat ieder mens uniek en belangrijk is. Ieder mens is verschillend maar met elkaar vormen we een mooi geheel."

,,Het was erg mooi om de interactie tussen de bewoners en de leerlingen te zien," vervolgt Hetty. ,,Binnenkort komen de leerlingen het schilderij overhandigen. Het was een erg geslaagde middag."

advertentie
advertentie