Vriendenschaar kan niet verrassen tegen koploper

21 oktober 2018 om 15:39 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag moest Vriendenschaar afreizen naar Middelburg om de strijd aan te binden met Swift. Op voorhand een lastige wedstrijd, omdat Swift ongenaakbaar de lijst aanvoert in deze klasse. De CAB holland-formatie hoopte voor een verrassing te zorgen, maar helaas stond er aan het einde 19-13 op het scorebord.

In een interessante wedstrijd, waarin Vriendenschaar zeker niet geheel kansloos was en het de tegenstander bij vlagen erg lastig maakte door een goede verdedigende strategie, werd het verschil gemaakt door de grote reboundkracht en de scherpere afronding van Swift.

Met name het vak van aanvalsleider Christian Brouwer kreeg voldoende mogelijkheden mede door goed reboundwerk, maar door een te laag percentage in de eerste helft werd er te weinig gescoord. Het andere vak had het aanvallend erg lastig door de straffe verdediging van Swift en kwam moeilijk tot scoren, waardoor beide partijen gingen rusten bij een 9-4 stand.

De tweede helft was het beeld hetzelfde, maar de afronding werd beter en de marge werd niet groter. Swift bleef regelmatig scoren, waardoor het voor Vriendenschaar niet mogelijk was om dichterbij te komen en het gat van de eerste helft te dichten.

Uiteindelijk was de eindstand 19-13 en behield Swift de koppositie zonder puntverlies. De wedstrijd was voor Vriendenschaar een goede test richting as. zaterdag. Dan staatde wedstrijd tegen Merwede op het programma en er moet gewonnen worden om aansluiting te houden en met vertrouwen de zaal in te gaan.

De doelpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer (4x), Bert Verspuij (3x), Celine van Meeteren en Jorrit Muilwijk (2x), Caroline Blokland en Julian Voorwinden (1x).