HKC was met dezelfde cijfers Nieuwerkerk nu thuis wel de baas
HKC was met dezelfde cijfers Nieuwerkerk nu thuis wel de baas A. Verschoor / HKC

HKC zet ook Nieuwerkerk opzij

28 oktober 2018 om 11:56 Sport/sport Deel je nieuws

In de laatste veldwedstrijd stond er voor HKC nog een interessante krachtmeting op het programma, nu Nieuwerkerk op bezoek kwam. In de eerste wedstrijd van het seizoen moest HKC met 17-15 cijfers de punten in Nieuwerkerk aan de IJssel laten. Na een spannende strijd prijkte er nu een 17-15 eindstand in het voordeel van de Boven-Hardinxvelders op het scorebord, waardoor HKC op doelsaldo naar de tweede plek steeg.

In de eerste fase had HKC moeite met het felle verdedigende spel door de dames van Nieuwerkerk, maar het was Annelies Kop die tweemaal van afstand doel trof, waarna John den Dunnen zelfs fraai voor 3-0 zorgde. Na de eerste treffer van de bezoekers waren het weer Annelies Kop en vervolgens Corné Troost die HKC liet uitlopen naar 5-1 na 12 minuten spelen. HKC was oppermachtig en moest de ploeg van coach Leon Simons toezien dat HKC via Corné Troost, John den Dunnen en Eliza Roest een 8-3 marge opbouwde. Nieuwerkerk greep naar een time-out en dat miste zijn uitwerking niet. De voorsprong van HKC slonk zienderogen en 5 minuten voor rust was deze gereduceerd tot 8-7. De ijzersterk spelende Eliza Roest liet het HKC-publiek weer opveren, waarna door Annelies Kop en tweemaal Nieuwerkerk de ruststand op 10-9 werd bepaald.

Na rust duurde het even voor er werd gescoord en het was Nieuwerkerk dat de ban brak en de gelijkmaker binnenschoot. Maar via Esther de Groot en Eliza Roest werd weer een voorsprong gepakt: 13-11. Nieuwerkerk gaf zich niet gewonnen en wist weer langszij te komen. Er brak een fase aan waarbij de beide verdedigingen de baas waren over de aanvallers, met name door goed verdedigingswerk van de HKC-ers Esther de Groot en John den Dunnen tegen de topschutters van de gasten Babette Blok en Niels Stuurstraat. Een afstandstreffer van Eliza Roest werd gevolgd door een nieuwe gelijkmaker: 14-14. HKC wist toen in de beslissende fase weer het initiatief te nemen, wat resulteerde in een rake vrije bal van Corné Troost. Verdedigend had HKC volledig grip op de tegenstander en toen Stefan den Breejen en Eliza Roest met nog 5 minuten te gaan de stand naar 17-14 tilden, was de wedstrijd beslist. Nieuwerkerk wist in de slotminuut de eindstand op 17-15 te brengen. De vele toeschouwers hadden genoten van een mooi korfbalgevecht met HKC als terechte winnaar.

HKC gaat door 6 overwinningen op rij met een goed gevoel de zaal in, waarbij de eerste oefenwedstrijd voor HKC in Het Dok gepland staat op 10 november a.s. om 17.10 uur tegen Tilburg.