Leerlingen Merwedeschool koken voor buurtouderen

2 november 2018 om 07:11 lokaal

H'VELD-G'DAM Kinderen van groep 6 van de Merwedeschool in Hardinxveld-Giessendam zetten woensdag 31 oktober hun beste beentje voor en kookten overheerlijke gerechten voor de ouderen van De Lange Wei. Het woonzorgcentrum werd omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats voor de jonge koks en hun oudere gasten. Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels en heerlijke, versbereide gerechten: het werd een hartverwarmende middag. De bijzondere Hardinxveldse Buurttafel is onderdeel van de scholenactie waarbij kids uit verschillende plaatsen in heel Nederland voor ouderen uit hun eigen buurt koken en is een initiatief van Aviko.

De Scholenactie is een initiatief van Aviko, dat jong en oud samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Nederland telt ruim 4 miljoen 55-plussers, waarvan meer dan 1 miljoen zich eenzaam voelt (bron: Ouderenfonds). Het contact met buurtgenoten wordt door ouderen vaak enorm gewaardeerd.

Dat het eten en het gezelschap van de jonge smulpaapjes letterlijk en figuurlijk in de smaak viel bij hun oudere disgenoten, bleek wel uit de gezellige sfeer en de geanimeerde gesprekken die meteen ontstonden. De ouderen namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een middag vol plezier en de lekkerste gerechten die ter plekke door de jonge leerlingen werden bereid en met liefde geserveerd.

advertentie
advertentie