Hardinxveld boekt tweede zege op rij
Hardinxveld boekt tweede zege op rij Mike Rijnders

3 november 2018 om 18:14 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Nadat Hardinxveld vorige week de eerste zege van dit seizoen boekte bij VVAC (1-3), won het zaterdagmiddag op eigen veld ook van Unitas: het werd 3-1 voor de ploeg van trainer/coach Arjan de Vries. Aan de kant van Hardinxveld was spits Niels Nomen de grote man met drie goals. Dankzij een redelijke eerste helft ging Hardinxveld met een 1-0 voorsprong de rust in dankzij de eerste goal van Nomen op aangeven van aanvoerder Vincent van Lopik. In de tweede helft leek de wedstrijd even te kantelen als Unitas een kwartier zeer dominant aanwezig was op de helft van Hardinxveld. Het was Denzel Libretto die de roodbroeken uit Gorinchem langszij schoot (1-1), waarna Unitas nog een handvol uitstekende mogelijkheden had om op voorsprong te komen. Na de 2-1 van Nomen had Hardinxveld het initiatief terug en kon Nomen zijn hattrick completeren om een 3-1 eindstand te noteren. Na een moeizame start in 3C lijkt Hardinxveld met twee achtereenvolgende zeges op rij de weg omhoog te hebben gevonden. Met tien punten uit zeven wedstrijden is Hardinxveld nu terug te vinden in de middenmoot (9e plaats), terwijl het gat met koploper Groote Lindt slechts vijf punten is. Zaterdag 10 november is er geen competitieronde ingepland, maar een beker/inhaalronde waar Hardinxveld niet meer in actief is. De eerst volgende wedstrijd voor de ploeg van De Vries is op zaterdag 17 november, als Hardinxveld op bezoek gaat bij hekkensluiter IFC. Lees meer in Het Kompas Hardinxveld van woensdag 7 november.