River Trotters Heren 1 wint dankzij snelle ruime voorsprong in Den Dungen.

4 november 2018 om 13:11 Sport/sport Deel je nieuws

Wist je dat de Hoek en Blok heren 1 selectie alle uitwedstrijden tot nu toe heeft gewonnen?

Tot nu toe een verklaarbaar beeld omdat de thuiswedstrijden tegen de drie beste teams waren die samen met River Trotters zullen strijden om de top twee plekken. Werk aan de winkel om bij te blijven. Zeker tegen de teams die nu middenmoot of lager staan.

Gelukkig werden afgelopen zaterdagavond tegen een nog onbekende tegenstander genaamd Den Dungk de punten ook mee naar huis genomen. Vooraf ingeschat als team wat makkelijk scoort maar, dat zegt opzich niets over de verdedigende kwaliteiten.

Hoek en Blok heren 1 startte met Niek van Vliet, Stef Zorg, Christiaan Grives, Leron Esajas en Arco van Genderen. Waar het soms tegen onbekende tegenstanders zoeken is naar de juiste matchups was het deze keer vanaf moment één in het voordeel van River Trotters.  Zoals afgesproken hielp de hoge verdedigende druk en werden eenvoudige scores afgedwongen. Waaronder een aantal sterke dunks van Leron. Eind eerste kwart 9-22.

Het rustmoment deed de thuisploeg goed en wist in kwart twee een aantal punten te forceren tegenover een aantal aanvallende missers en balverliezen van River Trotters. Pas na vijf minuten viel de eerste score en liep het vanaf dat moment gebalanceerd naar de rust. De nodige wissels en time outs moesten er aan de pas komen om de wedstrijd niet om te laten slaan. Rust stand 26-33 in het voordeel van River Trotters. Christiaan viel helaas uit met een enkelblessure vlak voor rust.

Doelstelling, punten velig stellen en voorsprong terug uitbouwen naar een veilige marge. Langzaam maar zeker lukte dit, de score snelheid liep terug dus iedere verdediging werd zowat bepalend voor de spanning in de wedstrijd. Na drie kwarten stond het verschil op 44-54. Hierna kwam het aan op conditie en ervaring, welk team kon nog een extra stapje bijzetten?

Eerst Twee scores van Den Dungk maar ook twee scores van Ferdy Zinhagel, één score thuisploeg en een score Stef Zorg, vier scores thusploeg en daar was Niek van Vliet met een antwoord, zo leek het spannend te worden maar gelukkig waren daar Leron en Arco die het team op sleeptouw namen naar de eindstreep. Eindstand 59-72 voor de Hoek en Blok heren 1 selectie.

Eerstvolgende wedstrijd is thuis in sporthal de Wielewaal, volgende week zaterdag 10 November om 20:30uur tegen TSBV Pendragon. Eveneens een middenmoter met evenveel punten als River Trotters. Kom jij supporten?