River trotters wint eindelijk eerste thuiswedstrijd.

12 november 2018 om 08:13 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Pendragon op het programma voor de Hoek en Blok formatie. Beide teams hadden evenveel punten en met het ontbreken van Stef, Gillian en Christiaan beloofde het een lastige wedstrijd te worden.

Het begin van de wedstrijd gaat het spel op en neer en lijkt er geen ploeg echt afstand te kunnen nemen. Bij een 15-15 stand zijn het de River Trotters die de eerst run plaatsen en weglopen naar een 24-17 na het eerste kwart.

Een driepunter van Sander Baggerman brengt het verschil in het begin van het tweede kwart zelfs op 12 punten, Pendragon herstelt zich weer en komt iets dichterbij. Toch kunnen de gasten niet voorkomen dat ze met een 38-30 achterstand de rust in gaan.

De eerste 5 minuten van de tweede helft geven een heel ander beeld dan in het eerste deel van de wedstrijd. Door slordig spel van de thuisploeg en het veelvuldig missen van vrije worpen komt Pendragon puntje voor puntje terug in de wedstrijd tot een 44-44 stand. Gelijk de aanval daarop is het Leron Esajas die met een driepunter weer wat lucht geeft. De laatste paar minuten lopen de River Trotters weer uit naar een 52-46 met nog 10 minuten te spelen.

Pendragon geeft niet op en de River Trotters blijven vrije worpen missen, dit samen resulteert in een 58-58 gelijke stand met nog ruim 1,5 minuut te spelen. Precies op het juiste moment komt Nick van der Werf met een driepunter, gevolgd door een fastbreak layup van Arco van Genderen. Het verschil is 5 en ondanks time-outs en laatste noodpogingen van Pendragon blijft het verschil 5 tot het einde van de wedstrijd. Eindstand 66-61