Voorstel PvdA voor zwemlessen strandt

14 november 2018 om 07:02 lokaal

H'VELD-G'DAM Basisschoolkinderen moeten hoe dan ook weer zwemles krijgen. En oudere leerlingen en statushouders die nog geen zwemdiploma hebben, moeten de kans krijgen om dat te halen. Die oproep deed de PvdA donderdag tijdens de raadsvergadering over de meerjarenbegroting.

door Ward den Besten

Met een motie wilde de PvdA het college aansporen om de mogelijkheden daarvan uit te zoeken. Wat de sociaaldemocraten betreft is het herinvoeren van schoolzwemmen een van de opties.,,Het verbaast ons in grote mate dat dit niet is opgenomen in de begroting", liet PvdA-raadslid Liny de Jager weten. Temeer omdat in het nieuwe coalitieakkoord staat dat de jeugd gestimuleerd wordt om een zwemdiploma te behalen.
De motie van de PvdA werd mede ingediend door oppositiepartner CDA. Coalitiepartijen SGP en TAB zagen niet echt het nut in van de motie. Die vroegen de PvdA het voorstel van het college eerst af te wachten.
Wethouder Theo Boerman gaf aan dat het onderwerp zwemonderwijs en zwemdiploma terug zal komen in het collegeprogramma waar nog aan wordt gewerkt. ,,Maar we worden daar bij voorkeur niet gebonden aan de oproep van de PvdA om verplicht allerlei richtingen te onderzoeken", aldus Boerman. ,,Dat gaat ons te ver."
Ook Wim IJzerman van de ChristenUnie gaf aan het belangrijk te vinden om het college ruimte te geven. In afgezwakte vorm kon de coalitiepartij wel instemmen met het PvdA-voorstel. De steun van de ChristenUnie was echter niet voldoende om de motie door de raad te loodsen.

advertentie
advertentie