Programma intocht Sinterklaas in Hardinxveld-Giessendam

18 november 2018 om 07:02 lokaal

H'VELD-G'DAM Zaterdag 24 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Hardinxveld. Om 10.15 uur komt de Sint met zijn gevolg aan bij de aanlegsteiger van het voetveer op de Buurt in Boven-Hardinxveld. Om 13.45 uur arriveert Sinterklaas op het station in Beneden-Hardinxveld.

DJ Willem van Light Sound and Vision zal de Sint en de Pieten samen met de burgemeester op de aanlegsteiger als eerste welkom heten in Hardinxveld-Giessendam. Vanaf het voetveer loopt de Sint met DJ Willem en de burgemeester richting het podium waar de Sint officieel zal worden verwelkomd.

Na een optreden van de Danspieten en het zingen van Sinterklaasliedjes, vertrekt de Sint samen met de Pietenband en de kinderen lopend naar De Lange Wei. Het gezelschap komt daar rond 11.15 uur aan. Vanaf 10.45 uur is daar de Sinterklaasmarkt gestart. Op deze Sinterklaasmarkt staan diverse verenigingen en instanties. Kinderen van OKK doen een dansje op het podium voor het marktplein. In de hal van De Lange Wei staat het visserskoor Shanty klaar om diverse zeemansliederen zingen. De Sint loopt een ronde langs de kramen op de markt en er is voor iedereen gelegenheid om met de Sint en piet op de foto te gaan. Om 12.45 uur is de markt afgelopen en vertrekt de Sint.

Om 13.45 komt de Sint met zijn gevolg per trein aan op het station in Beneden-Hardinxveld, waar de burgemeester een welkomstwoord tot de Sint en de Pieten zal richten. De Pietenband begeleidtde Sint en de burgemeester terwijl de stoet via de Molenstraat en de Peulenstraat naar winkelcentrum De Giessenhof loopt.

Na aankomst bij De Giessenhof start het middagprogramma met o.a. een welkomstdans door kinderen van OKK. Sinterklaas bezoekt in de Giessenhof tussendoor een aantal winkels en er is weer om met de Sint en Piet op de foto te gaan. Rond 15.30 uur is het alweer tijd om afscheid te nemen. De Sint gaat met een aantal Pieten naar dorpshuis 't Hart. Begeleid door de twee accordeonpieten, brengt de Sint nog een gezellig uurtje doorbrengen met mensen met een beperking.

De winnaars van de teken- en knutselwedstrijd krijgen aan boord van de waterbus hun prijzen uitgereikt door Sinterklaas. Eerder aangekondigde prijsuitreikingen bij de Lange Wei en winkelcentrum de Giessenhof komen te vervallen.

advertentie
advertentie