River Trotters Dames winnen uitwedstrijd.

18 november 2018 om 13:52 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag traden de dames van BM van Houwelingen aan tegen de dames van New Stars uit Nieuwegein.

Het dames 1 team van Rivertrotters was door hun sponsoren CAB Holland en BM van Houwelingen compleet in het nieuw gestoken waardoor een overwinning niet meer uit kon blijven!

De wedstrijd werd fel gestart en vrijwel direct kwam de BM van Houwelingen formatie op een 0-6 voorsprong dankzij mooi scores van Karin Groeneveld en Esmey de Haas. New Stars besloot hierna ook een tandje bij te zetten waarna de stand al snel weer gelijk kwam. Het eerste en het tweede kwart gingen de scores gelijk op wat resulteerde in een gelijke ruststand 29-29.

In de rust hebben coaches, Jaap van Gelder, Nigel Vermeer en scout Marco Leeuwenburgh de tactiek nogmaals doorgesproken en de laatste puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet. Bij aanvang van het derde kwart wisten de dames van BM van Houwelingen formatie dat ze het gaspedaal nog wat verder moesten intrappen. Er werd dan ook direct gestart met een zone press. De dames van New Stars hadden hier in het begin niet direct een antwoord op waardoor wij wat punten konden uitlopen. Uiteindelijk wisten de dames van New Stars de zone press toch een aantal keer te overspelen waardoor de coaches van de Hoek Blok formatie nog eenmaal hun tactiek besloten te wijzigen.

Het verlossende antwoord zat hem in de zone-verdediging. De zone-verdediging van de BM van Houwelingen formatie stond als een huis waardoor New Stars nauwelijks tot score wist te komen. De BM van Houwelingen formatie wist daar in tegen de basket aan de andere zijde goed te vinden wat resulteerde in mooie aanvallen en scores van o.a. Marion de Butter, Lisanne Schoon en Karin Groeneveld.

De BM van Houwelingen formatie kon deze wedstrijd afsluiten met een winstpartij. Eindstand: 48-57.

De eerst volgende wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 1 december om 13:00 uur in sporthal de Wielewaal tegen De Dunckers.