VRIENDENSCHAAR WINNAAR INTRO PERSONEEL ZAALKORFBALTOERNOOI

19 november 2018 om 09:35 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 17 november vond voor de 32e keer het Vriendenschaar zaalkorfbaltoernooi plaats.

Het toernooi voor 2e teams werd geopend met de wedstrijd tussen Merwede/Multiplaat 2 en Vriendenschaar 2 welke eindigde in 15-18. Het hoger spelende Excelsior 2 was licht favoriet om dit 3 kamp te winnen en maakte deze rol ook waar. Het won van Merwede/Multiplaat 2 met 18-10 en  tegen Vriendenschaar 2 met 18-8. Hiermee werd Excelsior 2 winnaar bij de 2e teams.

Het toernooi voor de 1e teams starte met een wedstrijd tussen Excelsior en Vriendenschaar. Na een spannende wedstrijd trok Vriendenschaar de winst naar zich toe met een 20-18 eindstand.  In de rust van deze wedstrijd lieten de allerjongste Vriendenschaar leden, de “kangoeroes” hun kunsten laten zien in een heuse demonstratie training.

Ook de F-pupillen van Vriendenschaar mochten hun krachten gaan meten met F-teams van HKC en Merwede/Multiplaat. Na het oplopen van de kinderen konden de jeugdwedstrijden van start gaan en de talrijke toeschouwers genieten van vele onvergetelijke korfbalmomenten van de jongste wedstrijdkorfballertjes.

De volgende wedstrijd was tussen Merwede/Multiplaat en Excelsior. Merwede/Multiplaat won met 17-8.

Aansluitend was er de traditionele ploegenpresentatie van KV Vriendenschaar aan publiek en de aanwezige sponsoren.

De laatste wedstrijd was tussen Merwede/Multiplaat uit Sliedrecht en Vriendenschaar. Na een gelijk opgaande wedstrijd kwam Merwede/Multiplaat in de 2e helft van de wedstrijd een aantal doelpunten los van Vriendenschaar en leek het de wedstrijd en hiermee het toernooi te gaan winnen. De door CAB-Holland gesponsorde Vriendenschaar formatie bleef echter knokken. Vriendenschaar wist in de laatste minuut de achterstand terug te brengen tot een gelijke stand. Merwede/Multiplaat kon daarna nog een aantal malen de schieten voordat Vriendenschaar de bal veroverde en met nog een paar seconde te gaan in de aanval wist te krijgen. Rick Molenaar scoorde in de laatste seconde van de wedstrijd een korte kans achter de korf en werd match winnaar. Met een knappe 19-18 einduitslag werd Vriendenschaar winnaar van deze hele leuke wedstrijd, winnaar van het driekamp  winnaar van de ploegenklassement.

Direct na afloop werd overgegaan tot de prijsuitreiking van de door bouwonderneming Stout BV beschikbaar gestelde verenigingsprijzen, waarbij Vriendenschaar als toernooiwinnaar in het bezit kwam van de wisselbeker van het Vriendenschaar-Intro Personeel-zaalkorfbaltoernooi.