Snelheid meten in Juliana van Stolbergstraat

21 november 2018 om 07:20 lokaal

H'VELD-G'DAM De gemeente gaat meten hoe hard er gereden wordt in de Juliana van Stolbergstraat in Boven-Hardinxveld. De weg is bij de rioleringswerkzaamheden op de schop genomen en op een aantal punten aangepast. De gemeente wil kijken of het verkeer na die aanpassingen zich ook houdt aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

De TAB had de situatie aangekaart, nadat de partij klachten had ontvangen over verkeersoverlast. Het verkeer zou er te hard rijden en daardoor trillingen veroorzaken aan huizen. ,,Deze laan is grotendeels een 30km-zone maar daar wordt niet of nauwelijks aan voldaan", aldus de TAB.
De gemeente zegt van een inwoner een klacht te hebben gekregen en meldt dat verschillende aanpassingen aan het wegdek zijn gemaakt. Zo is de weg bij de herinrichting versmald en zijn er drempels aangelegd. Daarnaast stelt de gemeente dat het kruispunt met de Koningin Wilhelminalaan ook de snelheid moet afremmen door de kruising bij eerdere werkzaamheden al te laten verspringen.
,,De werkzaamheden zijn nog niet geheel afgerond. Na afronding zullen wij de situatie monitoren", schrijft de gemeenten aan de TAB. ,,Als blijkt dat de snelheid te hoog is, zullen we de situatie evalueren en onderzoeken welke aanvullende maatregelen nog nodig zijn."

De gemeente laat verder aan de TAB weten dat de bouwplaats tussen de flats van de Nassaustraat en Prinses Irenestraat binnenkort verdwijnt. De aannemer is begonnen met het weghalen van materialen. De nieuwe inrichting zal voor het einde van het jaar af zijn.

advertentie
advertentie