Hardinxveld onterecht met lege handen tegen Groote Lindt.
Hardinxveld onterecht met lege handen tegen Groote Lindt. Mike Rijnders

Hardinxveld krijgt te weinig tegen Groote Lindt

24 november 2018 om 17:59 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Na drie opeenvolgende zeges heeft Hardinxveld zaterdagmiddag een 1-2 nederlaag geleden tegen mede-koploper Groote Lindt. Op eigen veld speelde Hardinxveld een uitstekende eerste helft, waarin het zichzelf vergat te belonen door niet te scoren. Na een 0-0 ruststand probeerde Hardinxveld in de tweede helft het goede spel voort te zetten, maar ook Groote Lindt wist zich in het tweede bedrijf geregeld te melden op de helft van Hardinxveld. Met nog ruim een kwartier op de klok kwam Hardinxveld uiteindelijk enigszins fortuinlijk op een 1-0 voorsprong, omdat een vrije trap van Robin de Kok vanaf ruim 30 meter door iedereen gemist werd. Lang kon de thuisclub niet genieten van deze voorsprong, want twee minuten later was deze voorsprong al verdwenen als sneeuw voor de zon. Eerst zorgde Kevin van Pelt eveneens fortuinlijk voor 1-1 na een afstandsschot wat van richting werd veranderd, waarna Michael Slingerland vanaf elf meter de 1-2 mocht aantekenen. Vincent van Lopik was in de absolute slotfase nog dicht bij een punt voor Hardinxveld, wat een terecht resultaat was geweest. Zijn kopbal van dichtbij miste echter kracht en kwam in de handen van de doelman van Groote Lindt terecht. Met de 1-2 nederlaag kreeg Hardinxveld te weinig in deze leuke wedstrijd tegen de mede-koploper. Lees meer in Het Kompas van woensdag 28 november.