Prima competitiestart Vriendenschaar

25 november 2018 om 15:35 Sport/sport Deel je nieuws

Vriendenschaar is de zaalcompetitie goed begonnen door Tjoba relatief eenvoudig aan de kant te zetten. Na het laatste fluitsignaal stond er een overtuigende 20-33 op het scorebord.

In de eerste wedstrijd van het seizoen was natuurlijk de vraag hoe de ploeg er, na een goede voorbereiding, echt voor staat. Hiervoor reisde men af naar Goes voor een avondwedstrijd, waarin Daan Brouwer op de plek startte van Bert Verspuij, die door een enkelblessure enkele weken aan de kant staat.

Tjoba begon goed met 2 rake schoten uit even zoveel pogingen. Maar daarna was het Vriendenschaar dat de wedstrijd bepaalde. Door in de verdediging collectief veel druk te geven, waardoor men snel in balbezit kwam, konden de aanvallers zich uitleven en na 14 minuten was de stand al 5-11. Vooral Christian Brouwer was messcherp in de afronding en in het andere vak wisten de heren ook eenvoudig de korf te vinden. Beide ploegen gingen rusten bij 7-14 en de vraag was of de CAB holland-ploeg na de pauze met dezelfde energie en discipline de voorsprong kon uitbouwen.

Dat was zeker het geval. De tweede helft liet grotendeels hetzelfde beeld zien, waarbij de dames ook mee gingen scoren. Alle spelers waren hun tegenstander de baas en het bleef de gehele wedstrijd een aantrekkelijk schouwspel voor de Vriendenschaar-fans. Tot het einde toe bleef de ploeg scherp, zowel verdedigend als aanvallend en dat leverde uiteindelijk een mooie overwinning op, waarbij alle spelers op het score-formulier terecht kwamen en de magische 30-grens gepasseerd werd.

Komende week mag Vriendenschaar thuis laten zien of ze dit resultaat een vervolg kan geven. In een poule waar alle wedstrijden afgelopen zaterdag meer dan 50 doelpunten opleverden, is RWA de tegenstander die op bezoek komt in de Wielewaal en dat belooft een interessante krachtmeting te worden.