Eerste voorronde voor de keuze meiden van OKK

26 november 2018 om 13:20 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 24 november jl. was de eerste districtswedstrijd voor de oudste divisie 4 turnsters van de damesselectie van OKK Hardinxveld. De wedstrijd werd afgetrapt door Merel Letterie. Ze turnde ondanks de zenuwen een erg goede wedstrijd. Met alleen een val van balk en verder kleine schoonheidsfoutjes hier en daar wist ze de 5e plaats te halen van de 22 deelnemers. Merel is erg blij met het resultaat en kijkt uit naar de rest van het seizoen.

 

In ronde 3 was het de beurt aan Nomie Bergwerff. Zij turnt dit seizoen als enige van OKK op het Junior E niveau. Vooral op brug en vloer liet Nomie zien wat ze kon. Dit zorgde ervoor dat ze op deze toestellen respectievelijk 4e en 5e werd. Na alle vier de toestellen geturnd te hebben, heeft Nomie de 9e plaats veroverd in een veld van 23 turnsters. Een mooi resultaat voor een eerste voorwedstrijd.

 

In de 4e en laatste ronde was het de beurt aan de Senior D meiden van OKK. Zowel Nienke Stam als Britt de Bruijn kwamen dit jaar voor het eerst uit op het seniorniveau. Beide meiden hadden hierdoor wat spanningen en wisten niet zo goed wat ze van het niveau moesten verwachten. Gelukkig verdween deze spanning vrij snel na de start van de wedstrijd en focuste de meiden zich op de oefeningen die ze gingen laten zien. Nienke had helaas veel last van de blessure aan haar knieën en kon hierdoor niet een optimale wedstrijd turnen. Dit leverde haar uiteindelijk een 13e plaats op van de 22 deelnemers. Britt liet met name op sprong zien wat ze kon en wist hierdoor op dat toestel een 2e plaats te veroveren. Over de gehele wedstrijd werd zij uiteindelijk 9e.

 

Al met al was dit voor de meiden een goede eerste wedstrijd van het seizoen en gaan we werken aan het verbeteren van de oefeningen, zodat ze de volgende wedstrijd nog beter kunnen presteren.

advertentie
advertentie