Hardinxveld onnodig onderuit in Meerkerk
Hardinxveld onnodig onderuit in Meerkerk Mike Rijnders

Onnodig verlies voor Hardinxveld

1 december 2018 om 21:03 Sport/sport

MEERKERK Volledig tegen alle verhoudingen in heeft Hardinxveld zaterdagmiddag met 2-1 verloren in en tegen Meerkerk. Dat Hardinxveld niet met drie punten van het veld stapte had het, voornamelijk in de eerste helft, volledig aan zichzelf te wijten. Een handvol uitstekende mogelijkheden werd niet benut door de gasten, terwijl Hardinxveld veruit het beste van het spel had ten opzichte van de thuisclub. Zoals de oude voetbalwet voorschrijft valt het doelpunt dan aan de andere kant en zo geschiedde ook deze middag. Het allereerste gevaar van Meerkerk leverde direct een goal op via een intikker van Joop Friedeman (0-1). Vlak na de pauze kwam Hardinxveld dan eindelijk zelf ook tot scoren via Richard Zwakhals (1-1) en stond het daarmee dik verdiend naast de thuisclub. In het vervolg van de tweede helft had het er lange tijd alle schijn van dat Hardinxveld de winnende goal nog zou gaan maken, maar het was de thuisclub wat in de blessuretijd de 2-1 nog wist te noteren uit een late hoekschop. Een hele zure en vooral onnodige nederlaag voor de manschappen van Arjan de Vries. Zaterdag 8 december wacht de laatste thuiswedstrijd van 2018, als Hardinxveld het hoog genoteerde De Zwerver ontvangt. De wedstrijd begint dan om 14:30 uur aan de Sluisweg.