HKC maakte een einde aan de ongeslagen status van DOS (W)
HKC maakte een einde aan de ongeslagen status van DOS (W) Archieffoto

HKC laat ook DOS ruim achter zich

2 december 2018 om 10:56 Sport/sport Deel je nieuws

De thuiswedstrijd tegen DOS Westbroek werd door HKC gezien als een goede graadmeter voor waar de Hardinxvelders nu precies staan. De bezoekers zijn in de veldcompetitie namelijk ongeslagen koploper in de Overgangsklasse en waren in de zaal ook met winst begonnen. Nadat het initiatief in eerste instantie bij de bezoekers lag was het halverwege de eerste helft erop en erover voor HKC om met een ruime 14-8 stand de rust in te gaan. In de tweede helft heerste HKC en kon DOS geen moment de spanning terugbrengen in de wedstrijd. HKC speelde zonder de geblesseerde Tjeerd Gort en Annelies Kop startte deze keer op de bank.

Een goed gevulde sporthal Het Dok zag dat DOS na vijf minuten een 1-4 voorsprong had neergezet, maar net als vorige week reageerde HKC stoïcijns op een vroege achterstand. Met overleg spelend werden de juiste pionnen in stelling gebracht en tien minuten later was de score gelijkgetrokken: 8-8. In het tweede gedeelte van de eerste helft gaf HKC verdedigend niets meer weg. Het gaf zoveel druk, dat de ploeg uit Westbroek nog slechts geforceerd tot doelpogingen kon komen. Bij HKC ging de doelpuntenmachine wel goed lopen en de  Novafront / Klop Watersportploeg maakte toen al het verschil in de wedstrijd door uit te lopen naar een 14-8 ruststand.

In de tweede helft vermaakte HKC het publiek met fraai uitgevoerde aanvallen, waarbij vooral Corné Troost en Kelly de Bruin de schutters waren, maar verder iedere speler tot scoren wist te komen. DOS maakte steeds meer een machteloze indruk en wist dat het een onmogelijke opgave was om de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen nog te kunnen bedreigen. Imponerend hoe HKC haar tegenstander verdedigend de baas was door de sterke rebound en de vele intercepties. Halverwege de tweede helft stond er al een riante 24-12 stand op het bord en bij HKC kwamen Annelies Kop en Sanne Langendoen nog in het veld voor Lotte Scherstra en John den Dunnen. Ook deze invallers hadden niet veel tijd nodig op een bijdrage in de score te leveren. Uiteindelijk wist HKC bij een 29-18 te finishen in dit door het duo Andressen/Verhagen goed geleide duel. Voor DOS kwam hiermee het einde aan een uitstekende reeks van 9 ongeslagen wedstrijden dit seizoen en weten zij weer wat verliezen is.

Voor HKC kwamen op het scoreformulier: Corné Troost (9), Kelly de Bruin (5), Eliza Roest (4), Stefan den Breejen (3), Esther de Groot en Annelies Kop (ieder 2) en Lotte Scherstra, Rianne Swets, John den Dunnen en Sanne Langendoen (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC wederom in Het Dok en ontvangt dan het Veenendaalse SKF. Een ervaren ploeg die HKC zeker niet mag onderschatten, maar waartegen wel kansen liggen om tot de derde winstpartij te komen. Aanvang 16.15 uur.