River Trotters Heren 1 dendert over BC Vlissingen heen.

2 december 2018 om 13:18 Sport/sport Deel je nieuws

Belangrijke winst punten waren er afgelopen zaterdag veilig te stellen tegen de hekkensluiter van de 1ste divisie basketball competitie. BC Vlissingen reisde met slechts zeven spelers af naar sporthal de Wielewaal. De Hoek en Blok heren 1 selectie was op Stef na compleet. Er was slechts een taak, de punten in huis houden om aansluiting te houden bij de top vier teams.

Starters Ferdy, Leron, Gillian, Nick en Arco zette direct de toon voor de eerste helft. Dankzij een full court press defense kwamen de gasten niet toe aan het opzetten van fatsoenelijke aanvallen. Aanvallend waren zowel de individuele acties als het samenspel goed in balans en werd er gevochten voor iedere rebound. De Hoek en Blok selectie liep al snel uit naar een machtige voorsprong van dertig punten. Iedereen kon zijn speelminuten pakken en bij rust was simpel genoeg de boodschap, niet verzwakken en punten in huis houden.

Dit was zo’n pot waarbij de uitslag kon oplopen tot over de honderd punten, helaas was de tweede helft erg rommelig en leek het zowaar op een open schiettent waarbij de ring bij iedere poging net even opzij schoof. Al met al is de winst nooit in gevaar gekomen en vielen er bij BC Vlissingen nog een aantal mooie driepunters waardoor de einduitslag wat vertekend. Met 80-66 op het bord ging de laatste zoemer. Taak aan het team om de instelling van de start van de wedstrijd mee te nemen en vast te houden. Zaterdag 8 December speelt River Trotters uit bij de nummer 2 van de competitie BAL, hier moet gewonnen worden om een plekje te klimmen in de totaal stand.

De eerst volgende thuiswedstrijd is op Zaterdag 15 December om 20:30 uur tegen EVBV Octopus in sporthal de Wielewaal. Ben jij erbij?

advertentie
advertentie