Doelpoging Julian Voorwinde
Doelpoging Julian Voorwinde wim v.d.Pijl

Vriendenschaar wint na sterke slotfase

2 december 2018 om 15:00 Sport/sport Deel je nieuws

Tegenstander RWA heeft het Vriendenschaar j.l. zaterdag driekwart van de wedstrijd lastig gemaakt, maar had in het laatste deel van de wedstrijd geen antwoord meer op de conditioneel sterke Hardinxvelders, die de in een hoog tempo gespeelde wedstrijd in de slotfase naar zich toe trokken.  Vriendenschaar mist nog steeds de geblesseerde aanvoerder Bert Verspuij, terwijl de licht geblesseerde Christa van Hunnik op de bank begon.

In een uitstekende beginfase was het schotpercentage van beide team erg hoog, na 8 minuten stond er al een 8 – 8  stand op het scorebord. Vriendenschaar , dat  4 gemakkelijk scorende heren heeft die worden gesteund door de met veel tempo schakelende Arjanne Verhoef en Celine van Meeteren en de reboundkracht van Milou Klijn en Caroline Blokland,

had het moeilijk met het ook gemakkelijk scorende RWA, dat ook in het 2e deel van de eerste helft bleef aanklampen. Na een korte doelpuntloze periode schoot Arjanne Verhoef haar ploeg halverwege de 1e helft naar een 9-8 voorsprong, waarna beide teams de korf weer begonnen te vinden.

Om en om scorend nam het CABholland team in de slotfase van de 1e helft een 13-11 voorsprong , maar die werd in de laatste minuten weer teniet gedaan door de ploeg uit Rhoon, waardoor de rust inging met een 13-13 stand.

De 2e helft gaf een ander beeld, beide coaches hadden hun team opnieuw geïnstrueerd, het verdedigen werd scherper en de scoringskansen werden minder. De schoten van de Vriendenschaar-heren misten doel en RWA nam door 3 damesdoelpunten op rij een 14-16 voorsprong. En ook na de 15e treffer van Jorrit Muilwijk vergrootten de gasten uit Rhoon de voorsprong weer naar 15-17.  Halverwege de 2e helft greep trainer Jorrit Ekelmans in.

Door tactische wissels bracht hij lange Caroline Blokland steeds in het aanvalsvak , waar ze door haar uitstekende reboundwerk de heren weer veel schotkansen gaf. Christa van Hunnik  kwam dan de verdediging versterken, waardoor Vriendenschaar het heft weer in handen nam. RWA zag geen kans meer tot scoren te komen terwijl Vriendenschaar door rake schoten van de gebroeders Brouwer , Julian Voorwinde en Jorrit Muilwijk de achterstand van 15-17 binnen  10 minuten omboog naar een ruime voorsprong van 21-17, die in de laatste 5 minuten niet meer werd gewijzigd. Door deze overwinning voert Vriendenschaar nu samen met Merwede de ranglijst aan.

Komende zaterdag gaat Vriendenschaar op bezoek bij Maassluis, de wedstrijd in sporthal Olympia begint om 16.05 uur.

De doelpunten werden gescoord door;:Jorrit Muilwijk 6 x , Julian Voorwinde en Christian Brouwer 5 x, Daan Brouwer 4 x en Arjanne Verhoef 1 x.