RiverTrotters dames 1 pakt opnieuw winst

2 december 2018 om 15:06 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelden de dames van BM van Houwelingen een thuiswedstrijd in sporthal de Wielewaal tegen de Dunckers.

De wedstrijd werd gestart met een fullcourt verdediging door de dames van BM van Houwelingen. Dit resulteerde direct in een 6-0 voorsprong mede door mooie scores van Karin Groeneveld. Echter bleek al snel dat dit niet de juiste techniek was. De tegenstander wist ook feilloos het netje te vinden, waardoor we het eerste kwart afsloten met een nipte achterstand. Het tweede kwart bleven we tegen een nipte achterstand aankijken waardoor de ruststand 27-29 was in het voordeel van Dunckers.

In het derde kwart liep de stand verder uit in het voordeel van de tegenstander. We schakelden over naar een zone-verdediging. De tegenstander had hier niet direct een antwoord op, maar we bleven tegen een achterstand aankijken. Onze scores vielen niet en we wisten de wedstrijd nog niet naar onze hand te zetten.

Het vierde kwart wisten wij dat we nog meer als team moesten gaan werken. Coaches Jaap van Gelder en Nigel Vermeer besloten nog eenmaal van tactiek te wisselen. Op deze manier probeerden we de meest scorende speelster van de Dunckers uit haar spel te halen. Deze zware taak was weggelegd voor Esmey de Haas. Door haar sterke verdediging wist de scorende speelster van Dunckers het bord niet zo makkelijk meer te vinden. Ook alle andere dames van BM van Houwelingen vochten voor elke bal, waardoor er meer rebounds werden gepakt. Door snelle en slimme passes wisten de dames van BM van Houwelingen de draad weer op te pakken en te komen tot een gelijke stand. Dit was echter van korte duur omdat wij niet van plan waren deze twee punten weg te geven. Marion den Butter kwam vrij op de driepunterslijn en schoot raak. De aanval daarop volgend kwam opnieuw Marion den Butter vrij voor een driepunter: raak!

Met nog 1,5 minuut op de klok stond de BM van Houwelingen formatie met 6 punten voor. De verdediging stond als een huis, waardoor de tegenstander bijna niet meer tot scoren kwam. Esmey de Haas besliste de wedstrijd door er nog een driepunter in te gooien. In de laatste seconden werden veel fouten gemaakt door de Dunckers, hier kon River Trotters van profiteren. Snel daarna volgde het eindsignaal: de dames van BM van Houwelingen pakken de winst met 58-53.

De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden in Capelle aan den IJssel op 8 december om 18:00 uur. Hopelijk kunnen de BM van Houwelingen dames dan weer 2 punten achter hun naam schrijven.