River Trotters dames 1 pakt winst in Capelle.

10 december 2018 om 09:57 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 8 december speelde dames 1 van Rivertrotters een wedstrijd tegen Cady in Capelle a/d IJssel. Deze wedstrijd waren Talitha en Esmey afwezig en Joyce zat op de bank met een blessure, waardoor er met 9 speelsters werd gespeeld. Toch werd er weer gelijk gestart met een full court verdediging.

 

De wedstrijd werd geopend met een score van Karin, waarop een fout werd gemaakt, waardoor Karin gelijk een bonuspunt mocht maken. Cady reageerde gelijk met een paar scores, waardoor de stand aan het begin van de wedstrijd dicht bij elkaar bleef. De wedstrijd leek aan het begin wat rommelig te verlopen. Maar door een paar mooie scores van Lisanne, Samantha, Marion en Karin, werd het eerste kwart afgesloten met een voorsprong van 2 punten voor de dames van BM van Houwelingen.

 

Het tweede kwart werd fel begonnen met een paar snelle scores van Joella en Lisanne en een paar steels van Michelle en Lisanne. Samantha stond lekker te rebounden en Esther gooide er een paar afstands-schotjes in. Het fellere spel werd beloond met een voorsprong van 22-35 na het tweede kwart.

 

In het derde kwart, werd de voorsprong wat verder uitgebreid. Joella en Michelle gingen dwars door de verdediging van Cady, waar steeds meer gaten vielen. Marion, Esmee en Marjolein konden hier ook van profiteren en het schotje van Samantha vanuit de hoek, viel ook een paar keer in het netje. De felle verdediging van Karin, leverde haar een 4e fout op, maar de stand werd wel uitgebreid naar 39-62.

 

In het laatste kwart, kwamen de dames van Cady toch weer tot scores, maar de dames van BM van Houwelingen bleven ook doorgaan. Een paar mooie afstands schotjes van Marion, Esmee en Joella gingen raak. Karin en Esther maakten nog wat scores onder het bord, waardoor de stand eindigde op 55-81.

 

De volgende wedstrijd van de dames is op zaterdag 22 december om 16:30 in Dordrecht tegen Rowic.

advertentie
advertentie