overhandigen cheque
overhandigen cheque S. Mergler

WIJNACTIE SOROPTIMISTEN VOOR BURGERINITIATIEF SAMEN ÉÉN

23 december 2018 om 13:25 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen november heeft Soroptimist club Merwekring een wijnactie gehouden. Hierbij werden vooraf geselecteerde mooie wijnen ter verkoop aangeboden en ging een vast bedrag per fles naar twee lokale goede doelen; Inloophuis de Blauwe Anemoon en burgerinitiatief Samen één. Woensdagavond 12 december is de cheque met een donatie van € 1250,-- officieel overhandigd aan Rolf en Vicky Bergman van het Gorcumse Burgerinitiatief Samen één.

 

Samen één is als burgerinitiatief begonnen in Gorinchem en heeft navolging gekregen in diverse gemeenten in Nederland. Door middel van dit burgerinitiatief proberen de oprichters Rolf en Vicky Bergman om ruimte te creëren voor de medemens door het leggen van contacten, het geven van adviezen en het bieden van steun aan elkaar. De organisatie probeert een centraal punt te zijn voor mensen in nood en ze een helpende hand te bieden om weer verder te kunnen. Samen één werkt samen met heel veel organisaties en instanties in de regio, waaronder de gemeente Gorinchem, Poort 6, Samen Sterk zonder Stigma, Stichting Speak Now, stichting MEE en de voedselbanken.

Door het verzorgen van een inloop waar mensen terecht kunnen met hun verhaal en door het organiseren van trainingen probeert Samen één mensen weer in hun eigen kracht te zetten. Daarnaast kunnen mensen ondersteuning krijgen door onder andere inzameling en donatie van kleding en speelgoed. Met het geld van de donatie zullen trainingen en workshops worden georganiseerd.

 

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub van vakvrouwen. De club zet zich in voor positieverbetering van vrouwen en meisjes wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en heeft ruim 3.400 leden verdeeld over 101 clubs. De leden van  Soroptimistclub Merwekring komen uit o.a. uit Lingewaal, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Wereldwijd zijn er 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist.

overhandigen cheque
overhandigen cheque
advertentie
advertentie