Uitslagen Proxsys Cup woensdag 2 januari

3 januari 2019 om 10:18 Sport/sport

GRC '14 – Brakel

Beide teams gingen open in de wedstrijd wat veel kansen opleverde. GRC'14 had evenwel aan een gelijkspel genoeg om als eerste in de poule te eindigen.

GRC '14 kreeg de eerste kans , Michael van de Oever raakte echter de onderkant van de lat. Niet veel later probeerde Michael met zijn hak een mooi doelpunt te maken, maar opnieuw trof hij de lat. Kort daarna kwam de bal in de voeten van Ricky Vroon die daar wel raad mee wist: 1-0.

GRC '14 werd sterker en sterker, Altena kwam nauwelijks meer over de middellijn. De tweede goal bleef echter uit en Altena kon zich weer herpakken. GRC '14 kwam nog wel een paar gevaarlijk voor de goal, maar keeper Rens Dost wist alle inzetten te keren. Ook de keeper van GRC'14, Dennis Meijdam, toonde aan dat hij niet voor niets in het eerste van CFM/Transito staat. Hij wist de spaarzame uitvallen van Brakel een halt toe te roepen.

In de tweede helft kreeg GRC '14 weer de eerste kans, maar Michael van de Oever miste oog in oog met de keeper. Dan, in minuut 20 scoorde Dennis van Es uit een counter, GRC '14 zat op rozen.

Via een vrije trap van Jasper de Haan deed Brakel toch nog iets terug. De vrije trap werd weliswaar van richting veranderd, maar dat hielp niet meer.

Na een mooie voorzet van Dennis van Es had Wilco van Rossem dé kans op 3-1, maar hij faalde jammerlijk.

In minuut 34 zette GRC '14 een mooie aanval op over drie schijven met Michael van de Oever als scherprechter. Brakel probeerde nog van alles, maar GRC '14 kon de voorsprong redelijk eenvoudig vasthouden.

Het enige wapenfeit was nog een gele kaart voor Ousmane Traore, maar ook met een overtal wist Brakel geen goal meer te maken.

GRC '14 dus definitief door naar de kwartfinale met de volle buit en Brakel mag met drie nederlagen een jaar haar wonden likken.

Eindstand: 3-1

GRC '14: Ricky Vroon, Dennis van Es, Michael van de Oever

Brakel: Eigen goal GRC'14,

VVAC – LRC Leerdam

Met de kennis van de uitslag van GRC'14 tegen Brakel wisten VVAC en LRC dat de tweede plaats het hoogst haalbare was. De kwartfinale was nog wel haalbaar, maar dan moest aan het doelsaldo worden gewerkt.

Met een beetje geluk kwam LRC op voorsprong, Jeffrey van der Heijden kreeg uit een moeilijke positie toch de bal langs de keeper gewerkt. LRC liet zien dat ze iets beter op elkaar waren ingespeeld en waren het langst aan de bal. VVAC kwam niet verder dan wat schoten van afstand.

Giomare Sihasale, deze naam willen we toch een keer genoemd hebben, had dé kans om voor rust de tweede goal te maken, maar de Ottolandse keeper wist van geen wijken.

Maar dan, vlak voor rust, Lars Coerts: bal voor zijn voet, niet nadenken: goal, 1-1. Ricardo Papilaja liet VVAC niet lang genieten van deze gelijkmaker. Hij schoof in vrije positie beheerst de bal onder de keeper door, 1-2.

Een schitterende één-twee tussen Arwin van Soest en Furcan Cetin werd door laatstgenoemde koel afgerond, 1-3. Voor VVAC raakte hiermee de kwartfinale ver uit het zicht. LRC heeft met deze stand een plekje in de kwartfinale.

Met een van richting veranderde bal wist Lars Coerts voor de tweede keer het net te vinden en gaf daarmee VVAC nog een klein beetje hoop. In de laatste vijf minuten perste VVAC er nog een slotoffensief uit, maar na een harde charge van de nummer 8 van VVAC werd terecht een gele kaart uitgedeeld. Hiermee leek het lot van VVAC bezegeld, maar in de dying seconds wist Lars Coerts nog bijna de gelijkmaker te maken, de bal scheerde rakelings langs de paal.

Eindstand: 2-3

VVAC: Lars Coerts 2x

LRC Leerdam: Jeffrey van der Heijden, Ricardo Papilaja, Furcan Cetin

VV Asperen – Altena

In deze wedstrijd hadden beide teams één doel: niet degraderen. Asperen had een klein voordeel, bij een gelijkspel zouden zij derde worden.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang, weinig kansen voor beide teams. Na tien minuten opende Maikel Groenenberg de score met een bekeken schot, 1-0. Dylan van der Pluim maakte drie minuten later de gelijkmaker. Het tempo ging in het tweede deel van de eerste helft naar beneden, er werd ook niet meer gescoord.

Na rust kwam de vlam in pan: eerst een bal van Altena door de benen van de keeper: paal! Daarna kwam Asperen gevaarlijk uit, een hard schot… binnenkant paal, weer binnenkant paal en…bal uit de goal.

Dan een schitterend moment: keeper Dennis Rooijakkers gooit ver uit naar Michiel den Hartog die in één beweging de bal panklaar legt voor teamgenoot Dennis van Zanten die hard uithaalt, 2-1.

In het vervolg liet Rooijakkers zich van zijn beste kant zien. Meerdere malen stopte hij gevaarlijke inzetten van Altena.

Drie minuten voor tijd: Prachtige aanval van Altena met open kans voor Ali Fariya, keeper Rooijakkers was al uitgespeeld, maar Michiel den Hartog stond nog op de achterlijn…

Kort daarna wist Ali Fariya toch het net te vinden en bracht de stand op 2-2.

En dan Ali opnieuw. In een uitgespeelde aanval bleef hij koel, bracht de bal onder controle en rondde rustig af, 2-3 voor Altena! Zou Ali de man van de wedstrijd worden?

Nee, de apotheose moest nog komen: keeper Rooijakkers besloot mee te gaan doen, hij liep schitterend door naar de spitspositie in afwachting van de pass, die kwam op maat en hij werd de man van de wedstrijd: 3-3 en Asperen mag volgend jaar weer meedoen!

Eindstand: 3-3

VV Asperen: Maikel Groenenberg, Dennis van Zanten, Dennis Rooijakkers

Altena: Dylan van der Pluim, Ali Fariya 2x

ASV Arkel – SVW

Tutu Ndona was vorig jaar de coach van Arkel, nu staat hij voor de groep van SVW. Beide teams kennen elkaar door en door, het zal een spannende wedstrijd worden.

Arkel moet winnen om eerste te worden, bij een gelijkspel wordt SVW eerste en gaat Arkel ook door, echter Arkel ontmoet dan wel Unitas in de kwartfinale.

In de eerste helft hadden beide teams slechts één kans: Hicham Farhou voor SVW en Dylan Verschoor van Arkel konden deze mogelijkheid niet benutten. Voor de rest werd er veel van afstand geschoten.

Wat zouden de teams hebben besproken in de rust? Safety first of strijden voor de eerste plaats?

Hicham Farhou opende bijna de score met een diagonaal schot, maar de paal voorkwam het doelpunt. Kort daarna raakte Dylan Verschoor de lat en waren de kansen weer in evenwicht.

Dan in de 26e minuut, een prachtige pass van Zeki Laaiti op Jaber el Mousati die beheerst afrondt. Kort daarna gaat Robert Scheurwater in de fout waarop Hicham Farhou gretig toehapt en scoort. Nu staat Arkel voor de moeilijke taak om twee keer tegen te scoren. Drie minuten voor tijd maakte Nacer el Mousati een einde aan alle illusies van Arkel. Na een mooie solo vanaf eigen helft schoof hij de bal beheerst in de verre hoek.

Eindstand: 0-3